Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nämä sovellukset auttavat keksimään ja muistamaan salasanoja

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen

Salasanat. Nuo viheliäiset kirjain- ja numeroyhdistelmät, joita pitäisi kehitellä ja muistaa kymmeniä eri palveluihin, sivustoille ja ohjelmiin. Mobiilisovellusten avulla salasanakaaokseenkin tulee helposti järkeä.

Free Password Generator! -ohjelma nimensä mukaisesti luo uusia salasanoja. Salasanan pituuden voi valita ja määritellä, käytetäänkö isoja vai pieniä kirjaimia vai molempia, ja onko mukana numeroita sekä erikoismerkkejä.

Salasanoja napsahtaa esiin kerralla iso kasa, josta voi valita käyttöön miellyttävimmän. Ne voi myös helposti lähettää eteenpäin sähköpostissa.

Parasta: Pronouncable-valinnalla ohjelma luo luonnollista kieltä muistuttavia salasanoja.

Free Password Generator! saatavilla iOSille. Ilmainen.

Myös Dashlane: Password Manager App osaa luoda salasanoja mutta tekee paljon muutakin. Ohjelmaan on helppo tallentaa omat tunnukset ja salasanat lukuisiin palveluihin. Sen jälkeen ei tarvitse muistaa kuin yksi salasana, ja Dashlane täyttää muut automaattisesti niin selaimeen kuin mobiilisovelluksiinkin.

Ilmaisversiota voi käyttää yhdessä laitteessa. Lisämaksullinen versio muistaa salasanat useista laitteista, niin tietokoneista kuin puhelimistakin.

Parasta: ”Kuolleen miehen kahva” lähettää halutut salasanat eteenpäin läheisille, jos käyttäjästä ei kuulu aikoihin mitään.

Dashlane: Password Manager App saatavilla Androidille ja iOSille. Ilmainen.

Nettipankkien avainlukulistat ovat ikävän usein hukassa tai ulottumattomissa, kun niitä tarvittaisiin.

Avainlukulista on näppärä pikkusovellus, jolla pankin avainlukulistasta voi ottaa kuvan ja tallentaa sen puhelimen muistiin. Kuva tallentuu pääsykoodin taakse, joten vaikka puhelin varastettaisiin, avainlukulistaa varas ei pääse katsomaan. Ennen ohjelman käyttöönottoa kannattaa tarkistaa oman pankin avainlukulistan käyttöehdot.

Parasta: Tekee vain yhden asian mutta tekee sen hyvin.

Avainlukulista saatavilla iOSille. Hinta 0,99 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit