Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS testasi: Sonyn uudet kuulokkeet näyttävät ja kuulostavat hyvältä, ja niissä on ripaus taikaa

Sonyn MDR-1000X-kuulokkeiden vastamelutoiminto on yksi markkinoiden parhaista.

Tekniikka
 
Olli-Pekka Komonen

Kuulokkeiden perustoiminto on pysynyt samana vuosikymmeniä. Ne soittavat ääntä ihmisen korviin. Viime vuosina luureihin on kuitenkin ympätty jos jonkinlaista lisätoimintoa.

Huimin esimerkki on Suomessa Nesteen kehittämä konsepti, jossa kuulokkeet tarkkailevat käyttäjänsä aivosähkökäyrää ja vaihtavat kappaleita ajatuksen voimalla.

Ajatuksia lukevat kuulokkeet eivät vielä ole arkipäivää, mutta Sonyn MDR-1000X -kuulokkeissa on pari lähes taianomaista ominaisuutta.

Kuulokkeet ovat tyylikkään mustat ja tekonahkaiset, ja niiden tiiviit kupit peittävät ulkopuolisia ääniä tehokkaasti jo itsessään. Lisäksi niissä on neljä mikrofonia, joilla ympäristön ääniä kuunnellaan koko ajan, ja tarvittaessa korviin syötetään vastamelua.

Silloin esimerkiksi lentokoneen moottoreiden jyrinän pitäisi vaientua musiikin taustalta kokonaan. Ominaisuus toimii Sonyissa hyvin.

Joissakin kilpailijoiden malleissa esiintyvää bassojen vaimenemista tai korkeaa musiikin päällä kuuluvaa kihinää ei ilmene laisinkaan.

Kuulokekupeissa on myös näppäriä hipaisutoimintoja. Oikean puolen kuppia voi pyyhkäistä sormella.

Eteen- tai taaksepäin pyyhkäistessä puhelin vaihtaa soivaa kappaletta. Ylös- tai alaspäin suuntautuva pyyhkäisy puolestaan säätää äänenvoimakkuutta.

Jos yhtäkkiä tulee tarve kuunnella ulkomaailman ääniä, kuulokekupin voi peittää kädellä, jolloin musiikki vaimenee ja kuulokkeet päästävät äänet läpi.

Kuulokkeiden kanssa toimitetaan myös todella pitkä kuulokejohto. Kaukosäädintoiminnot toimivat kuitenkin pelkästään langattoman yhteyden kautta. Vastamelutoiminnot ovat sentään käytössä myös johdon kanssa.

Kovin usein kaapeliin ei tarvitse tukeutua. Valmistaja lupaa käyttöaikaa yhdellä latauksella yli 20 tuntia. Kokeillessa musiikki soi ilman akkuongelmia ainakin kaksi täyttä työpäivää matkoineen.

Tarvittaessa Sonyt voi myös määrätä päästämään mikrofonien kautta äänet läpi. Tämä on tarpeellista esimerkiksi, kun kävelee kaupungilla liikenteen seassa.

Lähes taianomainen on asetus, joka vaimentaa muut äänet mutta päästää puheäänen läpi. Toimiston taustahälinää ei siis töissä tarvitse kuunnella, mutta työkaverin kysymykset kuuluvat kirkkaasti musiikin yli. Asetus todellakin toimi ilman ongelmia.

Sonyn kuulokkeet näyttävät hyvältä ja soivat kauniisti ilman ylenmääräistä bassokorostusta, ja niiden vastamelutoiminto on yksi markkinoiden parhaista. Etenkin kuulokkeiden ulkopuolelta kuuluvan puheäänen tarkkailu on erityisen näppärä ominaisuus.

Luurien hinta vain on kovin korkea kilpailijoihin verrattuna. Osin tätä perustellaan entistä paremmalla äänenlaadulla. Ominaisuus on kuitenkin käytössä vain joidenkin Sonyn laitteiden kanssa.

Sony MDR-1000X -kuulokkeet. Hinta 399 euroa.

Plussaa

 Ulkonäkö

 Vastamelutoiminto, etenkin puheäänien

läpipäästäminen

 Kaukosäädintoiminnot

Miinusta

 Paras äänenlaatu saatavilla vain Sonyn laitteilla

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit