Valikko
Tekniikka

Testissä värisevä Taikofon-tyyny, jota markkinoidaan terapiakäyttöön

Riippumatonta tutkimusta vaikutuksista ei ole

Taikofon on Flexound-nimisen suomalaisyrityksen ensimmäinen tuote. Se on erityisesti terapiakäyttöön suunnattu laite, jossa tyynyn sisälle on piilotettu ääntä voimakkaiksi värähtelyiksi muuttava ”Flexound Xperience” -moduuli.

Kyseessä ei siis ole perinteinen kauitin, vaikka ääntäkin tyynystä toki lähtee.

Valmistajan mukaan Taikofonia voi äänisisältöä vaihtamalla käyttää erilaisissa terapiatilanteissa, kuten rauhoittamiseen, vuorovaikutukseen, rentoutumiseen tai vireystilan nostoon.

Testissä sitä kokeiltiin avuksi unettomuuteen.

Taikofoniin voi tuoda musiikkia joko langattomasti bluetoothin avulla tai myös 3,5 millimetrin plugia käyttämällä, eli äänilähteeksi käy mikä tahansa laite, johon saa kiinni tavalliset kuulokkeet.

Puhelimen liittäminen on helppoa. Vetoketjun avaamalla tyynyn sisältä paljastuu kuulokejohdon pää ja nappula, jota painamalla Taikofonin voi yhdistää bluetooth-laitteeseen kuten älypuhelimeen.

Yhdistäminen onnistui helposti ilman vilkaisuakaan ohjekirjaan päin.

Yhdistämisen jälkeen musiikki soimaan ja sängylle pötköttelemään värinätyyny pään alla.

Ensikosketus värinään aiheutti kuitenkin melkoisen pettymyksen.

Pään alle sijoitettuna ja erittäin pienellä äänenvoimakkuudella Taikofon tuntui lähinnä huonolta monokaiuttimelta ja epämukavalta tyynyltä.

Kyseessä ei kuitenkaan ole kuulokkeiden korvaaja, vaan aivan toisenlainen laite. Kevyestä hissimusiikista ei laitteella juuri nautiskella.

Äänessä – musiikissa, elokuvissa tai jopa pelkissä tärinää tuottavissa tehosteäänissä – pitää olla alapäätä ja potkua. Siispä levyvalinnaksi vaihtui pop-hipsuttelun sijasta suomalaisen Swallow the Sun -yhtyeen uutuus, josta bassopään murinaa on taatusti tarpeeksi.

Samalla asennonvaihto kyljelleen ja tyyny uudelle paikalle tiukkaan halaukseen. Kuuntelu- vai pitäisikö sanoa tuntelukokemus olikin sen jälkeen omaa luokkaansa.

Suomalaiskansallisen melankolian raskaat soinnut tuntuivat koko kehossa, vaikka äänenvoimakkuus ei suureksi noussutkaan.

Lopputuloksena yli 30 vuotta univaikeuksista kärsinyt testaaja onnistui Swallow the sunia soittavaa Taikofonia halaillen vaipumaan uneen ennätysajassa.

Yksittäisen kokeilun perusteella Taikofonia olisi helppo ylistää. Valmistajan sivuilla myös monet muut käyttäjät ja terapeutit ­ylistävät laitteen tuottamia tuloksia.

Riippumatonta tutkimustietoa vaikutuksista ei kuitenkaan vielä ole saatavilla. Yhden onnellisesti nukutun yön jälkeen univaikeudetkin palasivat – oli Taikofon sylissä värisemässä tai ei.

Tuskin laitteen käytöstä haittaa on, mutta satunnaista kokeilunhalua rajoittaa kova hinta. Yritys tuo tulevaisuudessa tekniikkaansa myös muihin, toivottavasti hintaluokaltaan edullisempiin, tuotteisiin.

Taikofon-värähtelytyyny. Hinta 389 euroa.  

Plussaa

 

 Tuntuu hyvältä.

 Auttoi ainakin kerran nukahtamisessa.

 

Miinusta

 

 Tutkimustietoa vaikutuksista ei saatavilla.

 Hinta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tekniikka
 • uniongelmat

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää

  Luetuimmat

  1. 1

   Bernerin liikennevisio on kunnianhimoinen – toteutuessaan hanke muuttaisi suomalaista yhteiskuntaa peruuttamattomalla tavalla

  2. 2

   Mies, jos haluat nöyrän kumppanin, ota koira

  3. 3

   Tässä ovat uuden liikennemallin voittajat ja häviäjät

  4. 4

   Ministeri Berner infossa: Liikenteen lähivuosien muutos on suurempi kuin auton keksiminen

  5. 5

   Sinnikkyyttä voi opettaa, ja se on nyt erityisen tärkeää, sanoo erityisluokanopettaja – ”Lapset ja nuoret eivät enää tajua, miten paljon työtä asiat vaativat”

  6. 6

   Erika Vikman on tv-tähti, suosikkilaulaja – ja Dannyn kumppani, mutta miten hän oikein on 23-vuotiaana tullut tähän?

  7. 7

   Jo kolme vakavaa korruptiovyyhtiä – mikä Helsingin hallinnossa oikein mättää, Jussi Pajunen?

  8. 8

   Selkäkipu ei estä seksiä – terapeutit esittelevät kahdeksan asentoa, joissa yhdyntä onnistuu

  9. 9

   HS asensi kohutun ”mustan laatikon” testiautoon – tällaista tietoa Bernerin esille nostama seurantalaite keräsi

  10. 10

   Lumivyöry Italiassa tempaisi hotellin mukanaan – kateissa noin 30 ihmistä, pelastustöitä hidastaa jopa viiden metrin lumihanki

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Poliisi epäilee Helsingissä ”kaikkien aikojen korruptiotapausta” – Helsingin opetusviraston turvallisuuspäällikkö vangittu

  2. 2

   Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

  3. 3

   Mies, jos haluat nöyrän kumppanin, ota koira

  4. 4

   Perussuomalaisten kansanedustaja laulaa levyllään ”punahuorasta” – Kannen kuvassa uhataan aseella naista punaisten muistomerkillä

  5. 5

   ”Jokainen, jolla on auto, häviää” – Veronmaksajien mukaan Bernerin esitys uhkaa romahduttaa käytettyjen autojen arvon jo nyt

  6. 6

   Helsingin epäily tarkentui: Virkamies veti välistä oppilaiden tietokoneisiin tarkoitettuja rahoja – päätti jopa 55 miljoonasta eurosta

  7. 7

   Sinnikkyyttä voi opettaa, ja se on nyt erityisen tärkeää, sanoo erityisluokanopettaja – ”Lapset ja nuoret eivät enää tajua, miten paljon työtä asiat vaativat”

  8. 8

   Viranomaiset hakivat espoolaispojan kesken koulupäivän – vakavasti sairas äiti ei pääse tapaamaan satojen kilometrien päähän vietyä lastaan

  9. 9

   Tiedustelupalvelu CIA avasi arkistojaan nettiin – ufoja, vakoilutarinoita sekä satoja Suomea koskevia asiakirjoja

  10. 10

   Ennen musiikkiluokille jonotettiin, nyt niitä ajetaan alas: ”Musiikista tulee tätä menoa vain eliitin harrastus”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ulkomailla asuneet suomalaiset kertovat rajusta paluusokista: ”Tuntui siltä, että ainoa vaihtoehto on lähteä taas pois”

  2. 2

   Parisuhteissa mies ei päätä juuri mistään, sanoo asiantuntija – ”Tasa-arvoisesta suhteesta on ajauduttu hyvin kauas”

  3. 3

   Uudet seksitavat lisäävät rajusti nielusyöpien määrää – tutkija ehdottaa HPV-rokotusohjelman laajentamista poikiin

  4. 4

   Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä imeytymistä someen ja palasi kotiin

  5. 5

   Poliisi epäilee Helsingissä ”kaikkien aikojen korruptiotapausta” – Helsingin opetusviraston turvallisuuspäällikkö vangittu

  6. 6

   Joukko Munkkiniemen yhteiskoulun lukion oppilaita karkasi bileristeilylle Ruotsiin – Rehtori: ”Viitteitä suuresta salajuonesta”

  7. 7

   Heli Kurjanen kehitti maailman myydyimmän kuukautiskupin – suorasukainen markkinointi on järkyttänyt Yhdysvalloissa

  8. 8

   Kukaan ei tunne 25-vuotiasta Axel Thesleffiä, mutta hänen biisinsä oli viime vuoden suurin Suomi-hitti, jota on kuunneltu yli 130 miljoonaa kertaa – Miten se on mahdollista?

  9. 9

   Muutin 41-vuotiaana vanhempieni luokse ja toivon, että oma lapseni voi keski-ikäisenä kivuta syliini itkemään

  10. 10

   Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

  11. Näytä lisää