Valikko
Teknologia

HS testasi: Samsungin uusi lippulaivamalli maksaa hurjasti mutta lunastaa odotukset

Samsung Galaxy S7 Edge on varustettu puhelimen reunoille kaartuvalla 5,5 tuuman näytöllä. Hehkutetuin ominaisuus on silti kamera.

Vuoden odotetuin Android-julkistus on perinteisesti ollut Samsungin huippumalli. Galaxy S7 Edge maksaa hurjasti mutta myös antaa paljon rahan vastineeksi.

Galaxy S7 -puhelimesta saapuu kauppoihin kaksi eri versiota. Perusversiossa näytön koko on 5,1 tuumaa. Edge-lisänimellä siunattu malli on varustettu 5,5 tuuman näytöllä, ja näyttö kaartuu puhelimen reunoille. Edgen akussa on myös enemmän puhtia, muilta ominaisuuksiltaan mallit ovat identtisiä.

Edgen reunoista saa vedettyä esiin erilaisia pikavalikoita tai miniohjelmia. Esimerkiksi säätiedot tai uutisotsikot saa vilkaistua nopeasti poistumatta koko ruudun täyttävästä Facebookista tai sähköpostista.

Näyttö on valmistettu amoled-tekniikalla, jossa jokainen ruudun pikseli voidaan kytkeä päälle tai pois. Vaikka puhelimen näyttö olisikin sammutettu, siinä näkyy silti koko ajan erittäin vähän akkua kuluttava infonäyttö, jossa näkyy esimerkiksi kellonaika tai kalenteri.

Hehkutetuin uuden Galaxyn ominaisuus on kuitenkin sen kamera – eikä syyttä. S7 ottaa 12 megapikselin kennollaan käsittämättömän valoisia kuvia hämärässäkin. Myös tarkennus on salamannopeaa, vaikka valoa olisi käytössä niukasti.

Selfie-kameran megapikselilukema on viisi, ja se osaa käyttää puhelimen näyttöä salamana. Selfie-kuvia voi parannella naurettavuuksiin asti muiden muassa silmiään suurentamalla ja kasvoja kaventamalla.

Erityisen tarpeellinen ominaisuus on sim-korttipaikan kanssa samasta kolosta löytyvä paikka micro-sd-muistikortille. Etenkin matkoilla paljon kuvia ja videoita napsiva kiittää mahdollisuudesta laajentaa tallennustilaa halvalla.

Rantalomia harrastava nauttii myös tiedosta, että puhelimen luvataan kestävän puoli tuntia upotettuna 1,5 metrin syvyyteen. Arktisemmille vyöhykkeille tarpeellinen ominaisuus on kosketusnäytön toimiminen myös ohuet sormikkaat kädessä. Paksummilla hanskoilla kosketusta ei valitettavasti enää tunnistettu.

Puhelinta pelikoneena käyttävä ilahtuu uusista pelityökaluista, joilla esimerkiksi pelivideoiden tekeminen on helppoa. Pelin saa myös nopeasti napautettua näytöllä kelluvaksi pikakuvakkeeksi, josta pääsee takaisin pelaamaan heti kun haluaa.

Asetusten ja ohjelmien siirtäminen vanhasta puhelimesta on äärimmäisen helppoa. Mikäli edellisestä luurista löytyy nfc-toiminto, voi puhelimet vain asettaa asennusvaiheessa hetkeksi selät vastakkain, ja tiedot kopioituvat automaattisesti. Mukana toimitetaan myös adapteri, jolla kaksi puhelinta saa kiinni usb-johdolla. Sen kautta tiedot saa kopioitua Android-laitteiden lisäksi myös iPhoneista.

Pikaisen kokeilun perusteella Samsung pitää uutuudellaan Android-leirin valtikan niukasti hallussaan. Kovia kirittäjiä on kuitenkin vielä tulossa myös muilta valmistajilta.

Samsung Galaxy S7 Edge, huippuluokan Android-puhelin. Hinta noin 850 euroa (32 gigatavua tallennustilaa), ilman Edge-toimintoja noin 750 euroa.  

Plussaa:

 Kamera

 Akkukesto ongelmitta koko päivän

 Muistikorttipaikka

 

Miinusta:

 Ei irrotettavaa akkua

 Reunanäytöt vääristävät joskus värejä

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tekniikka
 • testi

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Jari Lindström yritti johtaa kahta ministeriötä mutta sairastui vakavasti – Nyt hän puhuu HS:lle aiheesta, josta poliitikot ovat vaienneet

  2. 2

   Vanha rouva näytti herttaiselta, mutta yhtäkkiä olinkin rasististen herjausten kohteena

  3. 3

   Kon-Tikin matkan synkkä totuus: Thor Heyerdahl halusi todistaa oikeaksi rasistisen teorian ihmiskunnan historiasta

  4. 4

   ”Minulla on mielenterveysongelmia, petyin niin pahasti ” – Mohammad Tamim palasi Jyväskylästä Afganistaniin, mutta onko hän nyt turvassa?

  5. 5

   Loskaa oli niin, että huviteatterin katto repesi – Katso kuvakooste Helsingin historiallisista lumivapuista

  6. 6

   Rähinä Recordsin omistaja perusti kaverinsa kanssa harrastuksena ravintolan – nyt miehet pyörittävät yli kymmenen miljoonan euron liikevaihtoa

  7. 7

   Lempi, parinhaku ja taiat kuuluivat satojen vuosien takaiseen vappuun – ”Nuoriso juoksenteli pakanallisen hekuman vallassa”

  8. 8

   Taksit vastaavat kilpailuun: Helsingin takseille yhtenäinen ilme, Oulu aloitti jo kansainvälisellä keltaisella

  9. 9

   Hakkeri varasti Netflixin hittisarjan tulevan kauden – uhkaa julkaisevansa jaksot, jos hänelle ei makseta lunnaita

  10. 10

   145 asteen pakkasta sietävä Shefki Kuqi piiskasi puku päällä lumipyryssä joukkuettaan tasapeliin – ”Hänen kroppansa on niin karaistunut”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kon-Tikin matkan synkkä totuus: Thor Heyerdahl halusi todistaa oikeaksi rasistisen teorian ihmiskunnan historiasta

  2. 2

   Rähinä Recordsin omistaja perusti kaverinsa kanssa harrastuksena ravintolan – nyt miehet pyörittävät yli kymmenen miljoonan euron liikevaihtoa

  3. 3

   Vuoden hienoin mainos on tässä – kondominvalmistaja kehottaa kuksimaan kuin suomalainen

  4. 4

   Suomen ruokakulttuuri on muuttunut 30 vuodessa valtavasti – paitsi yksi asia

  5. 5

   Poliisi etsi asenaista Helsingin rautatieasemalla

  6. 6

   Merja Savelainen teki sen, mistä moni haaveilee: irtisanoutui, lähti maailmalle ja tekee töitä vain seuraavaa reissua varten – miten se onnistui?

  7. 7

   Taksit vastaavat kilpailuun: Helsingin takseille yhtenäinen ilme, Oulu aloitti jo kansainvälisellä keltaisella

  8. 8

   Puoli miljoonaa kranaattia tunnissa ja kymmeniätuhansia kuolleita – kaikki tietävät, millainen Korean sota olisi

  9. 9

   Heidi Jaaran yritys syntyi lapsettomuus­kriisistä – Balmuir tekee luksushuiveja ja ylellisyystuotteita, jotka kelpaavat Cheekille ja Saudi-Arabian prinsessalle

  10. 10

   Suomalaisen näytelmän kantava voima Outi Nyytäjä on kuollut

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Vuoden hienoin mainos on tässä – kondominvalmistaja kehottaa kuksimaan kuin suomalainen

  2. 2

   Kun pienten tyttöjen isä nukkui viiden tunnin päiväunia, se ei ollut merkki väsymyksestä vaan aivosyövästä – Kirsi Karhusen mies sai Suomen parasta saattohoitoa, mutta moni muu ei saa

  3. 3

   ”Se on kuin jokin uskonto: usein kun suomalainen lähtee töistä, hän ei enää vastaa puhelimeen” – USA:ssa uraa tehnyt Tero Kuittinen hämmästelee suomalaista keskustelua työuupumuksesta

  4. 4

   Sveitsiläislehti hehkuttaa suomalaista vaikenemista – omisti tuppisuisuudelle koko numeron

  5. 5

   Jako hyviin ja huonoihin työttömiin ärsyttää Kaisa Heikkilää, 29, joka päätti olla ylpeästi työtön – ”Suomessa työ määrittelee ihmistä”

  6. 6

   Kon-Tikin matkan synkkä totuus: Thor Heyerdahl halusi todistaa oikeaksi rasistisen teorian ihmiskunnan historiasta

  7. 7

   Metsään kadonnut kuopiolaismies oli jo alkanut riisua vaatteitaan hypotermiassa – onneksi poliisikoira Körmy löysi lumen alta pipon

  8. 8

   Rumatkin miehet koetaan viehättäväksi, jos jutut ovat hyviä – naisilla tilanne on monimutkaisempi, selvisi viehätysvoimatutkimuksessa

  9. 9

   ”Anna on taas lihonut” – Suomalainen suosikkibloggaaja laihdutti lukijoidensa edessä, lihoi entiselleen, päätti lopettaa jojoilun – ja saa nyt kuulla siitä jatkuvasti

  10. 10

   Erittäin tappava tunnistamaton tauti levinnyt Liberiassa – alustavien tietojen mukaan kyse ei ole ebolasta

  11. Näytä lisää