Teknologia

Opettele käsilläseisonta tai käy joustavasti eri saleilla – nämä uudet suomalaiset liikuntasovellukset haluat tietää

Jos elämä on epäsäännöllistä mutta kuntoilu kiinnostaa, kaksi uutta suomalaissovellusta voi auttaa liikunnallisempaan elämään.

Vuoden alussa herää usein haave terveellisestä elämästä. Sen toteuttamisessa voi nykyisin auttaa myös kännykkäsovellus, varsinkin jos oma elämä on epäsäännöllistä eikä yhden kuntokeskuksen jäsenyys kiinnosta.

HS esittelee kaksi suomalaista uutuutta.

Salille missä ja milloin haluaa

Kuntokeskusten sitovista määräaikaissopimuksista on marmatettu jo pitkään. Jopa kuluttaja-asiamies on puuttunut hyhmäisiin sopimusehtoihin linjauksellaan. Satunnaista salillakävijää helpottamaan on tehty FitCard-sovellus, jonka takana ovat Josef Rissanen ja Jyri Savioja.

Sovelluksen käyttäjä saa kuukausimaksulla käyttää eri kuntokeskusten saleja ja käydä ohjatuilla tunneilla sitoutumatta yksittäisen salin asiakkaaksi.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Liikuntaneuvojaksi aiemmin kouluttautunut Rissanen kertoo, että ideana on mahdollistaa monipuolinen kuntoilu. Samanlaisia sovelluksia löytyy esimerkiksi Ruotsista ja Venäjältä, mutta Suomessa suoraa kilpailijaa ei Rissasen mukaan ole.

”Teimme joulukuussa 150 käyttäjän testin. Nyt mukana on yhteensä jo yli 100 kuntosalia, joista suurin osa sijaitsee pääkaupunkiseudulla. Yksityiset salit haluavat olla mukana, koska sovelluksen avulla he saavat satunnaiskävijöitä”, Rissanen selittää.

Saviojan mukaan palvelu on tehty erityisesti ihmisille, jotka eivät halua sitoutua tiettyyn paikkaan tai liikuntamuotoon.

”Jos vaikka harrastaa jalkapalloa, ei välttämättä kiinnosta samalla sitoutua salijäsenyyteen”, Savioja sanoo.

Sovelluksesta voi hyötyä myös työmatkailija, joka haluaisi kuntoilla tietyssä kaupungissa vain satunnaisesti.

Helsingin saleista sovelluksella pääsee esimerkiksi Esport Bristoliin, Töölö Gymille ja Silver Gymille. Tarjolla on myös boulderointia. Ensin käyttäjä valitsee, haluaako tällä kertaa liikkua yksin vai ryhmässä. Sitten näkyy lista läheisistä saleista.

Ryhmäliikunnan valinnut näkee seuraavat tunnit, tuntien kuvaukset ja vapaana olevien paikkojen määrän. Tunteja voi varata samalle päivälle tai seuraaville. Aina samassa paikassa treenaavalle sovellus ei kannata, koska sovelluksella ei pääse rajoittamattomasti samaan kuntokeskukseen. Sovellus ilmoittaa, jos asiakas on käyttänyt maksimimäärän treenikertoja tietyssä paikassa.

Maksu hoituu syöttämällä sovellukseen maksukorttitiedot, eli samalla tavalla kuin esimerkiksi Netflixissä. Viisi käyntiä kuukaudessa maksaa 29 euroa, 10 käyntiä 49 euroa ja 15 käyntiä 69 euroa. Maksaa voi myös Smartumin Tyky-seteleillä ja E-passilla. FitCard-jäsenyydellä on kuukauden irtisanomisaika.

Sovellus toimii iOs- ja Android-puhelimissa.

Palvelu on kehitetty vasta viime syksynä, mutta sitä käytetään jo päivittäin, Savioja ja Rissanen kertovat.

”Kun saamme palvelun vakiinnutettua Suomeen, haluamme levittäytyä Viroon, Latviaan ja Liettuaan”, Savioja visioi.

Käsilläseisontaa ja trikkausta omassa tahdissa


Jos haluat tänä vuonna oppia uusia temppuja ja treenitaitoja kaikessa rauhassa, kannattaa kokeilla ilmaista Next Level -sovellusta.

Suomalaisessa sovelluksessa on edistyneiden harrastajien tekemiä treenivideoita erilaisista taidoista perhospotkusta tankotanssiliikkeisiin. Aloittelijoille ohjelma neuvoo perustaitoja, kuten kuperkeikkaa ja käsilläseisontaa.

Tankotanssivideot on tehnyt tankotanssin kolminkertainen maailmanmestari Oona Kivelä, ja kehonpainoharjoitteluvideoilla esiintyy Talent-ohjelmasta tutun Barstarzz Finland -ryhmän Edgar Zindoga.

Kehonpainoharjoittelua ja katutreenausta, englanniksi street workout, neuvoo myös katutreenauksen vuoden 2015 SM-voittaja Aaro Helander, joka työskentelee samalla yhtiön markkinointijohtajana. Helanderin mukaan videoille hankitaan parhaillaan lisää kehonpainolajien ”superstaroja” ympäri maailmaa.

”Kohderyhmämme ovat sekä treenaavat ihmiset että ne, jotka vasta opettelevat kehonpainolajeja”, Helander sanoo.

Sovelluksessa käyttäjä valitsee ensin taidon, jonka haluaa opetella. Taidosta on tehty esimerkkivideo. Harjoittelu on jaettu eri vaiheisiin: käyttäjä aloittaa tasosta 1, ja seuraavan tason harjoitusvideo paljastuu vasta, kun on vakuuttanut sovellukselle osaavansa ensimmäisen tason. Kun kaikki tasot on läpäisty, osaa valitsemansa taidon.

Ilmaiseen palveluun on suunnitteilla maksullisia lisäominaisuuksia, kuten interaktiivisia 3d-videoita tai mahdollisuutta kysyä neuvoa taitojen opettajilta. Valikoimaan on tulossa myös esimerkiksi jalkapallotemppuja.

Helanderin mukaan sovelluksella on vajaa 10 000 latausta ja noin 300 viikottaista käyttäjää. Next Level - bodyweight workouts -nimellä löytyvä sovellus toimii pääosin englanniksi ja on saatavilla iOs- ja Android-puhelimiin.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kuntoilu
 • Sovellukset
 • kehonpainoharjoittelu
 • tankotanssi
 • Treeni

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Kuvia Suomesta: Outi Pyhäranta kuvasi Miss Suomi -kisan osallistujia arkioloissa

  2. 2

   Törkeitä veropetoksia, törkeitä pahoinpitelyjä ja törkeitä rattijuopumuksia – HS selvitti kuntapäättäjien rikostuomiot, katso millaisiin rötöksiin kotikunnassasi on syyllistytty

  3. 3

   Rinta-Nikkolat ostivat kodin pelkkään kuntokartoitukseen luottaen, sitten todellisuus alkoi paljastua – kirpparilla myyty patja paljasti talon karmean kunnon

  4. 4

   Viikko, jolloin kyllästyin olemaan feministi

  5. 5

   Yritykset maksoivat HOK-Elannon ex-kiinteistöjohtajan perheen hevosharrastuksen kuluja lähes 800 000 euroa – Syytetty: ”Tavanomaista ja hyväksyttyä huippu-urheilun sponsorointia”

  6. 6

   Miksi buddhalainen munkki lietsoo vainoa ja väkivaltaa?

  7. 7

   Yhdysvallat näytti voimaansa ja lensi sotilaskoneilla Pohjois-Korean rannikon tuntumassa – Pohjois-Korean ulkoministeri: Ohjusten ampuminen Yhdysvaltoihin ”yhä väistämättömämpää”

  8. 8

   ”Hän on se, jonka silmät ovat täynnä iloa” – Viisivuotias Lucas Räisänen on vakavasti sairas, ja nyt viranomaiset pohtivat, saako hän jopa miljoonia maksavan lääkkeen

  9. 9

   Tamperelainen tanssinopettaja teki historiaa MM-tatamilla: ”Tiesin, miten pitkäksi aikaa saa mielihyvää, kun onnistuu tällaisessa paikassa”

  10. 10

   Panettelu on taitolaji, mutta sanasotaan ajautuneet Trump ja Kim ovat siinä korkeintaan keskinkertaisia – Nämä valtiomiehet ovat olleet paljon viiltävämpiä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Maailmanloppu tulee lauantaina, kun mysteeriplaneetta iskeytyy Maahan, selittää amerikka­lainen profeetta – Voiko aurinko­kunnassamme piileskellä tuntematon planeetta?

  2. 2

   ”Hän on se, jonka silmät ovat täynnä iloa” – Viisivuotias Lucas Räisänen on vakavasti sairas, ja nyt viranomaiset pohtivat, saako hän jopa miljoonia maksavan lääkkeen

  3. 3

   Rinta-Nikkolat ostivat kodin pelkkään kuntokartoitukseen luottaen, sitten todellisuus alkoi paljastua – kirpparilla myyty patja paljasti talon karmean kunnon

  4. 4

   Stockmann joutuu myymään omaisuuttaan hinnalla millä hyvänsä selvitäkseen veloistaan – HS selvitti, miten tavaratalojätti romahti

  5. 5

   ”Olga” tarjosi kaksiota Helsingin Sörnäisistä 500 eurolla kuussa – Näin tehdään vuokra-asuntohuijaus

  6. 6

   Nuori lääketieteen nero Helsingin Tammisalosta keksi aivoporan – pääsi huippukirurgin ryhmään heti opintojen alussa

  7. 7

   Meidän kaikkien kannattaisi seurata reissuillamme tarkemmin, mitä riksakuskit älypuhelimillaan tekevät

  8. 8

   Vihreiden nousukiito hiipui: puolue putosi HS-gallupissa kolmanneksi – perussuomalaisten kannatus jatkaa kasvuaan

  9. 9

   Huippulääkäri Sakari Orava kertoo meheviä tarinoita urheilutähtien maailmasta: Beckhamit popsivat pizzaa, toiset huusivat mamma miaa ja suihkuhuone vilisi torakoita

  10. 10

   Tamperelainen tanssinopettaja teki historiaa MM-tatamilla: ”Tiesin, miten pitkäksi aikaa saa mielihyvää, kun onnistuu tällaisessa paikassa”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Yksinkertaiset aivoharjoitukset mullistivat lasten käytöksen – arvosanat nousivat, keskittyminen helpottui ja nukkuminen parani

  2. 2

   Maailmanloppu tulee lauantaina, kun mysteeriplaneetta iskeytyy Maahan, selittää amerikka­lainen profeetta – Voiko aurinko­kunnassamme piileskellä tuntematon planeetta?

  3. 3

   Päiväkoti irtisanoi lapsen Lauttasaaressa

  4. 4

   Helsingin poliisin raiskaustilastoissa toistuu tuttu tarina – HS:n kokoama kartta näyttää, mihin kaupunginosiin raiskaukset keskittyvät

  5. 5

   Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

  6. 6

   Nuori lääketieteen nero Helsingin Tammisalosta keksi aivoporan – pääsi huippukirurgin ryhmään heti opintojen alussa

  7. 7

   Bussikaaos jatkuu myös iltapäivällä pääkaupunki­seudulla – Nobinan lakko vaikuttaa 200 000 ihmisen liikkumiseen

  8. 8

   Mies kaatoi pastakattilan lattialle Punavuoressa – alkoi riita, jonka seurauksena taloyhtiö vaatii mieheltä 30 000 euron korvauksia

  9. 9

   Hyvältä tuntuva vatsa ei aina voi hyvin, ja vehnäleipä jämähtää klöntiksi – nämä seitsemän asiaa sinun tulee tietää, jos haluat välttää vatsavaivoja

  10. 10

   Olen ollut alle kaksi viikkoa työttömänä, mutta työnhakuni lakkasi jo – te-palvelun kikkailu tekee työttömäksi ilmoittautumisesta sietämättömän vaikeaa

  11. Näytä lisää