Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Loisen elinkaari on kuin Stephen Elopin ura

Tiede
 
Alamy
Loismato siirtyy etanaan ja tekee sen tuntosarvista värikkäät.
Loismato siirtyy etanaan ja tekee sen tuntosarvista värikkäät. Kuva: Alamy

Nokia myytiin. Joidenkin mielestä Stephen Elop oli vain Troijan hevonen, jonka tehtävä oli heikentää uhrinsa kaappaajien saaliiksi.

Eihän siinä mitään, juuri näin toimii useissa etanoissa loisiva Leucochloridium paradoxum -laakamato.

Etana löllyttelee tyytyväisenä eteenpäin, kunnes törmää saastuneeseen Micros... siis linnun ulosteeseen. Etana tekee strategisen virhearvion ja lipaisee sontaa, jossa laakamato piileksii ja josta se tarttuu etanaan. Laakamato alkaa lisääntyä etanassa ja nousee hyvin pian toimitusjohtajaksi.

Etana alkaa toimia kuin Windows-tietokone: etanan muisti takkuaa, elintoiminnot hidastuvat ja suuri osa sen energiasta menee elämälle vieraan käyttöjärjestelmän ylläpitoon. Loiseksi heittäytynyt laakamato valtaa etanan tuntosarvet ja valjastaa ne osaksi omaa, aggressiivista markkinointistrategiaansa. On erotuttava kilpailijoista. Niinpä loinen muuttaa etanan tuntosarvet sykkiviksi ja yhtä värikkäiksi kuin Lumian kuoret.

Värikkäät tuntosarvet tekevät etanasta houkuttelevan kohteen isolle saalistajalle, sillä lintujen mielestä ne muistuttavat avutonta, herkullista toukkaa. Loisen heikentynyt, elinkelvoton isäntä päätyy linnun ruuaksi ja laakamadon elinkierto on täydellinen – se pääsee takaisin siihen isoon organismiin, josta lähtikin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!