Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mies ilman naista ja seksiä on äkäinen ampiainen

Tiede
 

Satutteko muistamaan, kun Aamulehti kirjoitti Norjan joukkomurhan jälkeen, että jos Breivik – ja Jokelan ja Kauhajoen koulusurmaajat – olisivat saaneet seksiä, murhenäytelmältä olisi ehkä vältytty? Kirjoitus nostatti järjettömän haloon, joka huomioitiin ulkomaita myöten, ja vastalauseet olivat kipakoita.

Tyypillinen vastine oli "just joo, nyt sitten joka tyttö vain jakamaan luuseripojille piparia, ettei heistä tule joukkomurhaajia".

Seksin puutteessa ei nimittäin ole kysymys vain seksistä. Mies, joka ei saa seksiä, ei tavallisesti myöskään saa vaimoa, lapsia, perhettä, ja kaikkea sitä läheisyyttä, turvaa ja luottamusta, jota perhe-elämä tarjoaa – ja sillä voi olla traagisia seurauksia

On sääli, että suomalaisesta keskusteluilmapiiristä on tullut yliherkkä poliittisesti ei niin korrekteille heitoille, sillä toimittaja Markus Määttäsen kirjoituksessa oli yleisellä tasolla paljon järkeä. Seksin puutteessa ei nimittäin ole kysymys vain seksistä. Mies, joka ei saa seksiä, ei tavallisesti myöskään saa vaimoa, lapsia, perhettä, ja kaikkea sitä läheisyyttä, turvaa ja luottamusta, jota perhe-elämä tarjoaa – ja sillä voi olla traagisia seurauksia.

Kun nykyään sanotaan, että ihminen tippuu turvaverkkojen läpi, viitataan usein lastensuojeluun tai sosiaalipalveluihin. Ensimmäinen turvaverkko kenelle tahansa on kuitenkin toinen ihminen, ja aikuisille useimmiten oma puoliso. Mikään ei suojele miestä vaaroilta ja huonolta elämältä niin kuin perhe. Lasten saaminen laskee testosteronia jo sinänsä, ja koska mies laittaa iltaisin iltapalaa lapsille, hän pysyttelee poissa baareista, nakkikiskoilta ja miesten keskinäisen kehumisen kerhoista, jotka houkuttelevat miestä riskaabeliin elämään.

Toisinpäin sanottuna: Perheettömyydellä on suuri huonontava vaikutus miesten terveyteen ja hyvinvointiin, ja kun miehet jäävät ilman perhettä, joistakin heistä tulee vaaratekijä myös meidän muiden terveydelle.

Katsotaanpa tieteellistä aineistoa tämän ilmiön takana.

Ihmisen luonnollinen sukupuolijakauma on 105 poikaa 100 tyttöä kohden, eli 105:100. Historia tuntee kuitenkin monia tilanteita, joissa sukupuolijakauma on vinoutunut miesvoittoiseksi. Esimerkiksi vuonna 1870 Yhdysvaltain villin lännen sukupuolijakauma näytti tältä: Kalifornia 166:100, Nevada 320:100, Idaho 433:100 ja Länsi-Kansas 768:100. Ne olivat eräänlaisia luonnon laboratoriokokeita siitä, mitä yhteiskunnassa tapahtuu, kun suuri määrä miehiä jää avioliittomarkkinoiden ulkopuolelle.

Jokainen länkkärinsä nähnyt voi aavistella, millaista elämä villin lännen miehisessä maailmassa oli. "Kun saluunat täyttyvät kiihottuneista ja aseistetuista miehistä, verenvuodatus on sääntö eikä poikkeus.

Jokainen länkkärinsä nähnyt voi aavistella, millaista elämä villin lännen miehisessä maailmassa oli. "Kun saluunat täyttyvät kiihottuneista ja aseistetuista miehistä, verenvuodatus on sääntö eikä poikkeus", kirjoitti aikalaistoimittaja Clara Spalding Brown. Reformisti Hinton Helper totesi vuonna 1885, että pääsyy lännen moraaliseen rappioon on naisten puute. Feministi Eliza Farnham piti miesten ahdinkoa niin suurena, että hän alkoi järjestellä morsiuslaivaa, joka veisi tuhansia hienoja naisia länteen ja pelastaisi amerikkalaisten miesten moraalin. Kun morsiuslaiva lopulta saapui San Franciscoon ja sen mukana oli vain kaksi naista, sadat satamassa odottaneet miehet aloittivat mellakan.

Esimerkkejä olisi muitakin, mutta nostan esiin tilanteen tämän päivän Aasiassa. Poikalapsia suosivien asenteiden vuoksi Aasiassa on jäänyt syntymättä 160 miljoonaa tyttölasta, ja sukupuolijakauma on epätoivoisen poikavoittoinen.

Jos haluat ymmärtää tilanteen laajuuden ja ongelman syvyyden, kuvittele, että lennät Yhdysvaltoihin, etkä näe siellä ensimmäistäkään naista. Tai vertaa sitä aidsiin, joka on tappanut globaalisti "vain" 25 miljoonaa ihmistä. Tämän uskomattoman tyttösikiöihin kohdistuvan kansanmurhan vuoksi miljoonien miesten mahdollisuudet päästä naimisiin (tai saada edes seksiä) Aasiassa ovat käytännössä olemattomat.

Toimittaja Mara Hvistendahl – joka on kirjoittanut Aasian tilanteesta teoksen Unnatural Selection – kirjoittaa, että ympäri Aasiaa on viime vuosina noussut nuorten naimattomien miesten ryhmiä, niin sanottuja patrioottiklubeja. He kokoontuvat metsiin ja vuorille leikkimään sotaleikkejä, räjäyttelemään omatekoisia pommeja ja viljelemään jotakin nationalistista aatetta.

Jotkut poliittiset kommentaattorit ovatkin todenneet, että suurin globaali turvallisuusuhka ei ole Lähi-idässä tai islamistisessa terrorissa, vaan näissä Aasian toimettomissa, yksinäisissä vanhoissapojissa, joilla ei ole mahdollisuutta koskaan päästä naimisiin. Heitä on helppo houkutella poliittisiin ääriliikkeisiin, ja tilanne on ihanteellinen myös vihanlietsonnalle. Jos agitaattori osoittaa jotakin ryhmää ja sanoo "he vievät meidän naisemme", helähtää se syvällä nuorten vanhojenpoikien sielussa.

Historia ja demografia osoittavat, ettei ole kaukaa haettua yhdistää miesten väkivaltaisuutta seksuaalisten suhteiden puuttumiseen.

Tilanne ei ole yhtään sen ruusuisempi niille naisille, jotka ovat livahtaneet abortointiseulan lävitse. Esimerkiksi Vietnamissa on lukuisia kyliä, joissa ei ole ainoatakaan lisääntymisikäistä naista, koska heidät on myyty kirjemorsiamiksi Kiinaan tai salakuljetettu prostituoiduksi ulkomaille. Naisen voi saada, jos on rikas, mikä katkeroittaa välejä rikkaan ja köyhän kansanosan välillä. Myös katkeruus naisia kohtaan on kovaa siellä, missä toive naisesta on vain etäinen kangastus – miksi tavallinen maamies ei kelpaa naisille?

Historia ja demografia osoittavat, ettei ole kaukaa haettua yhdistää miesten väkivaltaisuutta seksuaalisten suhteiden puuttumiseen. Miehet, jotka ovat tippuneet avioliittomarkkinoiden ulkopuolelle, vailla oleellisia mahdollisuuksia vaikuttaa omaan tilanteeseensa, ovat kuin loppusyksyn äkäiset ampiaiset: kun kuningatar hylkää yhdyskuntansa, työläiset jäävät toimettomiksi, ja elämänsä keskipisteen ja motivaation menettäneenä niistä tulee arvaamattomia ja aggressiivisia.

Monelle miehelle seksin puute on siis vain alkusoitto, joka johtaa paljon syvempään syrjäytymiseen, ja silloin kun näitä vanhojapoikia on riittävän paljon, he voivat ravistella kokonaisten yhteiskuntien turvallisuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!