Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kännykkä lentää seinään nopeammin kuin purjekala ui

Tiede
 
Doug Perrine Nature Picture Library
110 kilometriä tunnissa loikkaava purjekala on merten Ferrari.
110 kilometriä tunnissa loikkaava purjekala on merten Ferrari. Kuva: Doug Perrine Nature Picture Library

Suomalainen Jolla-puhelin tuli kauppoihin torstaina. Vastaanoton perusteella se on joko parasta, mitä ihmiskunnalle on tulen keksimisen jälkeen tapahtunut, tai sitten taas vain yksi älypuhelin muiden joukossa. Mutta firmaa voi ehdottomasti onnitella siitä, että numero- ja kirjainyhdistelmien sijasta puhelimen käyttöjärjestelmälle annettiin nimi, joka tarkoittaakin jotain: Sailfish eli purjekala.

Siis nopea, vahva ja sulavalinjainen. Purjekalat ovat valtamerten komeimpia ja sitkeimpiä kaloja. Ne kieputtavat sardiiniparvet pyörryksiin metsästäessään ruokaa: purjeidensa avulla ne ohjailevat saaliskalat pallomuodostelmaan, jonka läpi ne syöksyvät terävä nokka ojossa.

Purjekalat ovat niin nopeita, että ne voisivat ohitella autoja maantiellä. Purjekala voi hypätä vedestä jopa 110 kilometrin tuntinopeudella. Jos uusi Jolla takkuilee, niin kannattaa muistaa, että ihminen pystyy parhaimmillaan heittämään pesäpalloa noin 160 kilometriä tunnissa. Kännykän voi siis lingota ainakin pienellä treenillä seinään lähes yhtä nopeasti kuin purjekala hyppää.

Tuoreen tutkimuksen mukaan purjekalat saattavat olla sukua kampeloille. Niiden geeneissä siis lättänä muoto yhdistyy nopeisiin toimintoihin. Jokaisen kalamiehen unelma on pyydystää purjekala; varmasti moni ottaa Jollankin onkeensa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!