Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Outo Hasselhoff-rapu nuolee rintakarvojaan

Tiede
 
David Shale Nature Picture Library
Jetirapu on nimetty tarun lumimiehen mukaan. Sen saksetkin ovat karvan peitossa.
Jetirapu on nimetty tarun lumimiehen mukaan. Sen saksetkin ovat karvan peitossa. Kuva: David Shale Nature Picture Library

Talvi alkaa olla taputeltu. Eipä siitä selviämiseen juuri turkkia tarvittu. Jos silti hassasi tonnin johonkin Canada Goosen naparetkitakkiin, voisi toivoa, että sille löytyisi jotain käyttöä. Voisiko edes sen karvareunusta nuolla pikkusuolaisen korvikkeena lauantai-iltana?

Näin toimii eräs tieteelle melko vieras rapulaji eteläisellä Tyynellämerellä. Kiwa hirsuta elää merenpohjassa pulppuavien kuumien lähteiden päällä. Se löydettiin Pääsiäissaaren liepeiltä yli kahden kilometrin syvyydestä.

Tarun lumimiehen mukaan jetiravuksi nimetyn otuksen sakset ovat tuuhean karvan peitossa. Lämmitykseen se ei ryijyä tarvitse, sillä maankuoren uumenista virtaava vesi on jopa 400-asteista. Ravun karvat toimivatkin bakteerifarmina: lähteiden ravinteikas vesi ruokkii karvoissa eläviä bakteereita, ja rapu syö saksiin kertyvää biomassaa.

Jokin aika sitten tutkijat löysivät eteläiseltä Atlantilta vastaavan lajin ja nimesivät sen välittömästi Hoff-ravuksi tuuhean Ritari Ässä -mies David Hasselhoffin mukaan. Kyseisellä ravulla kun kasvaa hyvin runsaasti karvaa nimenomaan etumuksessa. Tieteellistä nimeä sille ei ole vielä keksitty. Hasselhoff tietysti arvosti saamaansa huomiota.

Ajatus nälkäisestä David Hasselhoffista nuolemassa bakteereja rintakarvoistaan on silti elämälle vieras.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!