Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Peikkohai olisi räväkkä lätkämaskotti

Tiede
 
Dorling Kindersley Getty
Peikkohai voi ojentaa leukansa melkein kuononsa päähän saalista pyydystäessään.
Peikkohai voi ojentaa leukansa melkein kuononsa päähän saalista pyydystäessään. Kuva: Dorling Kindersley Getty

NHL-seura San Jose Sharks järjesti tiistaina sydänsairaalle 17-vuotiaalle fanilleen elämyksen, kun tämä pääsi päiväksi pelaamaan suosikkijoukkueensa riveissä. Tempun takana oli hyväntekeväisyysjärjestö, joka toteuttaa vaikeasti sairaiden nuorten toiveita.

Hieno ele. Mutta miksiköhän Sharks on aikanaan valinnut logoonsa ihan tavallisen hain?

Olisihan meressä valinnanvaraa maskoteissa. Kuten tyrmäävän näköinen peikkohai. Se pelaa hyökkäyspäässä hitaasti ja nautiskellen. Hai etsii saalista lörpöllä kuonollaan, jossa on herkkä sähköaisti. Kun ruoka löytyy, se ojentaa hetkessä leukansa pitkälle ulos päästään ja nielaisee saaliinsa alipaineella. Leuka sisällä eläin näyttää melkein normaalilta. Peikkohai ei ole kovin urheilullinen, vaan liikkuu laiskasti säästääkseen energiaa. Hain nahassa ei ole pigmenttiä, kilometrin syvyydessä kun ei aurinko paista.

Yli neljämetrinen peikkohai on elävä fossiili, heimonsa viimeinen edustaja. Peikkohait ovat uiskennelleet maapallon syvissä vesissä jo 125 miljoonaa vuotta. Peikkohain joustava suu on kehittynyt olosuhteissa, joissa ravinnosta ei voi nuukailla ja se pitää syödä nopeasti.

Peikkohain naamalla ei ehkä fanituotteita myytäisi. Mutta kala muistuttaa kyllä yllättävän paljon pitkänenäistä Sharks-hyökkääjää Mike Ricciä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!