Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Loispistiäinen on pahempi kuin Alien-elokuvan hirviö

Pistiäinen vangitsee torakan eläväksi kehdoksi poikasilleen.

Tiede
 
rod williams / nature picture library
Trooppisen loispistiäisen Ampulex compressan toukat syövät isännän elävältä.
Trooppisen loispistiäisen Ampulex compressan toukat syövät isännän elävältä. Kuva: rod williams / nature picture library

Sveitsiläinen kauhutaiteilija H. R. Giger kuoli viikonloppuna. Hänen tunnetuin luomuksensa on Alien-elokuvien hirviö, joka kuoriutuu ihmisen vatsasta. Oikea luonto on vielä kamalampi.

Tropiikissa elävä loispistiäinen Ampulex compressa on niin julma, että jos sitä ei olisi, Gigerin olisi pitänyt keksiä se. Pistiäinen vangitsee torakan eläväksi kehdoksi poikasilleen.

A. compressa etsii torakan ja pistää sitä rintahermoon, jolloin torakan eturaajat halvaantuvat. Ennen kuin torakka ehtii miettiä, kattaako sen terveysvakuutus tällaisia toimenpiteitä, pistiäinen iskee uudestaan.

Kirurgintarkka pisto osuu torakan aivoihin ja tekee torakasta tahdottoman zombin. Sitten pistiäinen puree torakan tuntosarvet puoliksi ja ohjaa avuttoman torakan koloonsa. Pistiäinen laskee yhden munan torakan päälle ja hautaa sen elävältä.

Pimeässä haudassaan halvaantunut torakka voi vain katsoa avuttomana, kun munasta lopulta kuoriutuva toukka syö itsensä torakan sisään.

Toukka syö torakan sisuskaluja hitaasti, jotta isäntä pysyisi mahdollisimman pitkään hengissä. Sitten toukka koteloituu torakan sisään. Lopulta kalutusta ruumista kuoriutuu uusi pistiäinen. Kalpene kateudesta, Alien.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!