Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muurahaisten vallankumous

Tiede
 
Niko Kettunen
Science Photo Library
Verimuurahainen nukkuu yönsä huonosti, kun sen orjuuttamat mustamuurahaiset kapinoivat.
Verimuurahainen nukkuu yönsä huonosti, kun sen orjuuttamat mustamuurahaiset kapinoivat. Kuva: Science Photo Library

Helsingin työmuurahaisyhdyskunnan laumajärjestys säröili tiistaina. Kuhnuriarmeija ei päässyt lähiöistä töihin, kun metroksikin kutsuttu feromonivana ei Julkisten ja hyvinvointialojen liiton työnseisauksen takia toiminut.

Kun anarkistit saapuivat, nähtiin pienen mittakaavan toisinto mustamuurahaisten kapinasta pesän tuotantorakenteet omistavia verimuurahaisia vastaan.

Luonnossa verimuurahaiset sieppaavat mustamuurahaisia pesäänsä tekemään likaiset työt niiden puolesta. Verimuurahaiskuningatar nauttii toisten työn hedelmistä ja kerää pääomaa.

Siepatut mustamuurahaisen toukat kuoriutuvat sortajien pesään, joten ne eivät aluksi tajua ympäröiviä luokkarakenteita. Ne kasvavat hoitamaan verimuurahaisten toukkia ja keräämään ruokaa.

Ennen pitkää mustamuurahaiset tulevat luokkatietoisiksi ja nousevat kapinaan. Silloin ne näyttävät taivaan merkit paitsi verimuurahaisisännilleen myös mukavuudenhaluisille helsinkiläisanarkisteille, jotka kyselivät protestia edeltävänä päivänä Facebookissa, saisiko kyydin mellakkapaikalle, koska bussit eivät kulje.

Mustamuurahaiset eivät siteeraa Marxia vaan tappavat oikoseltaan verimuurahaisten toukat hirmuisessa luokkasodassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!