Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yön ritari

Tiede
 
Michael D. Kern Nature Picture Library
Uroplatus phantasticus -gekolla on ihmeellinen suojaväritys ja paha katse.
Uroplatus phantasticus -gekolla on ihmeellinen suojaväritys ja paha katse. Kuva: Michael D. Kern Nature Picture Library

Eduskunnan työryhmä esitti keskiviikkona lisää määrärahoja Puolustusvoimille. Pulaa on muun muassa pimeänäkölaitteista.

"Pääosa meidän joukoistamme ei pysty taistelemaan yöllä, eli olemme siinä suhteessa alakynnessä heti alkuun", kommentoi työryhmän jäsen Jussi Niinistö (ps) tiistaina.

Jos ihminen olisi kuin Madagaskarin lehtihäntägekko, ei tarvittaisi valonvahvistimia eikä edes maastopukuja. Yöaktiivisten gekkojen pimeänäkö on jopa 350 kertaa niin hyvä kuin ihmisen. Niiden silmissä ei edes ole lainkaan hämäränäköön tarvittavia sauvasoluja kuten muilla selkärankaisilla vaan pelkästään erikoistuneita tappisoluja. Gekoilla ne ovat kehittyneet aistimaan sekä valoa että värejä pilkkopimeässä.

Lehteä tai puunoksaa muistuttavat gekot sulautuvat maastoon täydellisesti. Gekkojen elämä muistuttaa hieman varusmiespalvelusta. Eläin makaa päivät metsässä ja leikkii olevansa kuollut lehti.

Gekkomallille ei Suomen puolustusta kuitenkaan kannata rakentaa. Kun vihollinen saapuu paikalle koillisesta, idästä tai kaakosta, gekko alkaa huutaa ja näyttää kieltään. Jos sekään ei auta, eläin tiputtaa häntänsä kuten Irakin armeijan sotilas aseensa Isisin lähestyessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!