Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkijat kehittivät ohjelman, joka voittaa ihmisen kahden pelaajan pokerissa

Tiede
 
Helsingin Sanomat
John Ulan
Michael Bowling (vas) kehitteli ylivoimaisen pokeriohjelman Albertan yliopistossa – tosin vain kahden pelattavan.
Michael Bowling (vas) kehitteli ylivoimaisen pokeriohjelman Albertan yliopistossa – tosin vain kahden pelattavan. Kuva: John Ulan

Pokeria on pidetty peleistä vaikeana tekoälylle. Peli kun ei tarjoa täydellistä informaatiota pelaajille. Osa korteista on aina piilossa. Siksi pelin ohjelmointi perustuu myös osin arvauksiin.

Albertan yliopiston tekoälyn tutkijat Kanadan Edmontonista kuitenkin väittävät, että he ovat luoneet pokeriohjelman, joka voittaa aina ennen pitkää. Tosin se on ylivoimainen vain kahden pelattavassa pokerissa, jossa on rajat panoksen korotuksille. Pelin nimi on Heads-up limit hold'em.

Ohjelman kehittäjät pystyivät osoittamaan, että koneen strategia voittaa aina, vaikka pelaisi konetta vastaan koko elinajan: 200 kättä tunnissa ja 12 tuntia päivässä 70 vuoden ajan.

Aiempi ohjelma Polaris jo pärjäsi tasaväkisesti maailman parhaita pokerinpelaajia vastaa. Tutkijat muuttivat hieman tätä ohjelmaa. Uusi ohjelma, Cepheus, on myös tuhat kertaa Polarista nopeampi.

Cepheus voi siksi laskea hyvin nopeasti parhaan strategian, sanoo ohjelmaa kehittänyt Michael Bowling tiedelehti Sciencessa. Ohjelmasta kertoi myös verkkopalvelu Sciencedaily.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!