Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Hyvin vanha ei kaatuile enemmän

Tiede
 
Helsingin Sanomat

Iäkkäimmät eli yli 80-vuotiaat eivät kaatuile enemmän kuin heitä nuoremmat eli yli 65-vuotiaat. Näin todistelee tutkimus, joka kokosi 12 vuoden ajalta syitä iäkkäiden ihmisten onnettomuuksiin Yhdysvalloissa.

Kaatuminen on iäkkäiden yleisin loukkaantumisen syy Yhdysvalloissa. Noin kolmannes ikäihmisistä kaatuu joka vuosi, jos uskoo iäkkäiden omiin ilmoituksiin. Kaikista yli 65-vuotiaista kaatui ainakin kerran 28 prosenttia 1998–1999. Lukema nousi 36 prosenttiin vuosina 2010–2011.

"Odotimme, että kaatuilu lisääntyy, koska ihmiset elävät vanhemmiksi. Yli 80-vuotiaita on yhä enemmän. Yllätyimme kuitenkin siitä, että he eivät kaatuilleet enemmän kuin nuoremmat ikääntyneet", sanoo tutkimuksen kirjoittaja Christine Cigolle. Hän on perhelääketieteen apulaisprofessori Michiganin yliopistossa. Syy voi olla että se, hyvin iäkkäät ovat oppineet varomaan kaatumista. Heille on tarjottu paljon neuvontaa eri "balanssiohjelmissa". Kaatuilu yleensä on lisääntynyt ehkä siksi, että vanhukset raportoivat niistä herkemmin.

Kaatuiluista kertoi lääketieteen lehti Jama Internal Medicine, ja siitä raportoi myös EurekAlertin verkkopalvelu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!