Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolme tutkimusta perhe-elämästä

Tiede
 
Helsingin Sanomat

 Vauvakuume ei ole vain naistentauti, vaan se voi nousta myös miehille. Sitä ei paranna koiran hankkiminen. Anna Rotkirch kiinnostui vauvakuumeesta kärsittyään siitä itse ennen kun sai kolmannen lapsensa. Väestöliiton perhebarometri paljasti, ettei kyse ole patriarkaatin salajuonesta, kuten feministit väittivät, eikä seksinhimosta, jona evoluutiopsykologit vaivaa pitivät, vaan psykologialle uudesta tunteesta.

 Olisipa aikaa parisuhteelle! Näin toivoivat 1970-luvun alussa Väestöliiton tutkimukseen osallistuneet suomalaiset. He olivat kaikki saaneet lapsensa alle 30-vuotiaina. Sittemmin parisuhteelle on tullut tilaa, koska lapsentekoa lykätään ja elinikä on pidentynyt. Puoliso kannattaakin valita tarkkaan, sillä se, joka nykyään menee parikymppisenä naimisiin, voi viettää kumppaninsa rinnalla 70 vuotta.

 Suomalaisten vanhemmuus ei ole hukassa. Väestöliitto on selvittänyt lapsiperheiden ajankäyttöä vuosina 1988, 1999 ja 2010. Lasten kanssa vietetty aika on jatkuvasti lisääntynyt. Isien osuus on kasvanut etenkin alle kouluikäisten hoitamisessa. Toisaalta nykyisin kummallakaan vanhemmalla ei ole aikaa juuri muulle kuin työlle ja perheelleen.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!