Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mullistava keksintö maidon happanemisen estämiseksi

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1965 helmikuussa:
Englantilaiset tiedemiehet ovat kehittäneet uuden maidon säilöntämenetelmän, jonka avulla maito saadaan pysymään happanemattomana ilman jäähdytyslaitteita kuusi kuukautta ja jäähdytettynä ikuisesti.

Englannin hallitus on tutustunut keksintöön ja sen markkinoimiseksi on jo ryhdytty laajoihin toimenpiteisiin. Puolustusministeriöltä ja laivayhtiöiltä odotetaan tilauksia lähipäivinä.

Kolme meijeriyhtymän palveluksessa ollutta tiedemiesryhmää on työskennellyt säilöntämenetelmän parissa vuodesta 1956. Kaikkiaan 22 eri maan tiedemiehet ovat salaisesti kokeilleet keksintöä ja se on havaittu erinomaiseksi.

Maidon maku ei muutu lainkaan ja uudella tavalla käsiteltyä maitoa on myyty lontoolaisissa maitokaupoissa kokeilumielessä jonkin aikaa. Uusi menetelmä ei nosta maidon hintaa lainkaan.

Käsittelyä kutsutaan erikoiskorkeassa lämpötilassa tapahtuvaksi sterilisoinniksi. Maito lämmitetään hieman yli 100 asteiseksi ja lämpötila pidetään näin korkeana vajaat kaksi sekuntia. Vaikeutena on näiden kahden tekijän ajoittaminen sekä maidon nopea jäähdyttäminen.

Tällä tavoin käsiteltyä maitoa tuottaa tätä nykyä kaksi meijeriä ja kolmas on rakenteilla. Englantilaiset eivät aio patentoida menetelmää, jota kutsutaan suurimmaksi vallankumoukseksi meijerialalla sitten pastöroinnin käyttöön ottamisen.

Asiantuntijat kiinnittävät erityistä huomiota niihin mahdollisuuksiin, jotka uusi menetelmä avaa aliravittujen alueiden huollolle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!