Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Espanja on kielistä onnellisin

Tiede
 
Helsingin Sanomat
Dermot Tatlow
Espanjankieliset siirtolaiset kiittelivät Yhdysvaltojen presidentti Barack Obamaa uudesta laista marraskuussa 2014.
Espanjankieliset siirtolaiset kiittelivät Yhdysvaltojen presidentti Barack Obamaa uudesta laista marraskuussa 2014. Kuva: Dermot Tatlow

Vuonna 1969 esitetyn Pollyanna-hypoteesin mukaan ihmiskunnalla on taipumus käyttää myönteisiä sanoja enemmän kuin kielteisiä. Yhdysvaltalaisen Vermontin yliopiston tutkijat ovat nyt testanneet väiteeen massiivisella aineistolla, joka sisältää miljardeja erilaisissa teksteissä käytettyjä sanoja.

Mukana on elokuvien tekstityksiä arabiaksi, Twitter-syötteitä koreaksi, venäläistä kirjallisuutta, kiinalaisia nettisivustoja, englantilaista laululyriikkaa ja New York Timesin uutissivuja.

Tällaisista lähteistä tunnistettiin kymmenen tuhatta useimmin käytettyä englannin, espanjan, ranskan saksan, portugalin, korean, kiinan, venäjän, indonesian ja arabian sanaa.

Seuraavaksi tutkijat pyysivät kieltä äidinkielenään puhuvia ihmisiä antamaan sanoille hymy- tai nyrpistysnaamoja niiden myönteisyyden ja kielteisyyden mukaan. Valittavana oli yhdeksän asteittain vaihtuvaa ilmettä leveästä naurusta irvistykseen.

Tällä asteikolla englannin sana nauru sai myönteisyysarvon 8,5, ruoka 7,4, rekka 5,9, the-artikkeli 5, ahneus 3 ja terroristi 1,3.Loppulaskennan tulos oli, että kaikki tutkitut kielet suosivat myönteisiä sanoja. Onnellisimmaksi kieleksi osoittautui espanja ja vähiten onnelliseksi kiina.

Tutkimuksen julkaisi Pnas.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!