Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tärkeitä tuloksia aivotutkimuksissa

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1965 helmikuussa: Aivojen psyykis-fysiologiset tutkimukset ovat Ruotsissa johtaneet uusiin, perustavaa laatua oleviin tuloksiin, ihmisen sielunelämää ohjaavista solujen toiminnoista. Kaksi yhteistyössä ollutta ruotsalaista tutkimusryhmää, joita ovat johtaneet professori Arvid Carlsson Göteborgin yliopiston farmakologiselta laitokselta ja professori Åke Hillarp Karoliinisen instituutin histologiselta laitokselta, ovat suuresti myötävaikuttaneet tähän aivojen fysiologisten toimintojen kartoittamiseen.

Tutkimustulosten perusteella voidaan väittää, että psykoosit ja muut häiriötilat johtuvat monoamiinien epätavallisesta vähentymisestä tai lisääntymisestä keskushermoston toimintaa säätelevissä soluradoissa.

Monoamiinit ovat kemiallisia yhdisteitä, joiden välityksellä impulssit siirtyvät aivosolusta toiseen.

Ydinfysiikka on laajentanut farmasiankin tieteenalaa. Huolimatta siitä, että kehitystä on ilmeisesti ohjannut ydinfysiikan ja reaktoritekniikan saavutukset ja se hyödyntavoittelu, mikä voimatalouden vaatimusten tyydyttämisen rinnalla, on sivutuotteina syntyvien ja reaktoreissa valmistettavien radioaktiivisten merkkiaineiden valtava määrä pakottanut tutkimaan ja kehittämään niitä mahdollisuuksia, mihin hyödyllisesti niitä voitaisiin käyttää.

Näin on jouduttu laajentamaan tutkijoiden piiriä ydinfyysikoista, reaktoritekniikoista ja radiokemisteistä muille lääketieteen ja luonnontieteen aloille.

Tutkimusten kohteet ja kysymysten päämäärät vaativat näiden alojen erikoisammattipätevyyttä ja useissa tapauksissa kiinteätä ryhmätyöskentelyä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!