Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulistunut jättilintu voi jopa silpoa ihmisen vatsan auki

Tiede
 
Konrad Wothe Nature Picture Library
Murhanhimoiset kasuaarit kantavat Velociraptor-hirmuliskojen verenperintoä ylväästi.
Murhanhimoiset kasuaarit kantavat Velociraptor-hirmuliskojen verenperintoä ylväästi. Kuva: Konrad Wothe Nature Picture Library

Jos Angry Birds -pelit olisivat realistisia, niissä seikkailisi piipittävien pikkulintujen sijasta puolitoistametrinen, lentokyvytön kasuaari. Tämä maailman pahapäisin lintu juoksisi kohti sikojen linnoitusta ja raatelisi possuparat suikaleiksi terävillä kynsillään.

Kasuaarit ovat maailman kolmanneksi suurimpia lentokyvyttömiä lintuja, hieman pienempiä kuin emut ja strutsit. Kasuaareja on kolmea lajia. Ne asuttavat Papua- Uuden-Guinean saaria ja pohjoista Australiaa.

Lajeista suurin, kypäräkasuaari, kasvaa jopa 180 sentin korkoiseksi ja voi painaa 70 kiloa. Sen voi hyvin kuvitella polveutuvan muinaisista ketteristä metsästäjädinosauruksista.

Tätä lintua ei todellakaan kannata ampua ritsalla. Se voi juosta 50 kilometriä tunnissa ja hypätä puolitoista metriä ilmaan. Kasuaarin keskimmäinen varvas on käytännössä kymmensenttinen tikari. Tulistunut kasuaari voi silpaista ihmiseltä helposti vatsan auki. Ne ovat tappaneetkin ihmisiä.

Kasuaarit ovat onneksi omissa oloissaan eläviä kasvissyöjiä. Niiden koti on kuitenkin vaarantunut sademetsien hakkuiden takia. Ahneiden sikojen kannattaisi jättää metsät rauhaan, ettei kasuaarin tarvitse tulla näyttämään närhen munia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!