Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tietoliikenteen vallankumous käynnissä

Tiede
 
Helsingin Sanomat

Maaliskuu 1965. Vaikkakin kotipuhelimia on maassamme karkeasti arvioituna noin puolet kaikista puhelimista, käyttää liikemaailma ja hallinto puhelinta niin runsaasti, että miltei koko puhelinliikenne on niiden käytössä. Kotipuhelimien käyttö on meillä vielä toistaiseksi vähäistä, mikä ainakin osittain johtuu tietämättömyydestä ja valistuksen puutteesta. Ei olla täysin selvillä siitä, miten puhelinta oikein pitää käyttää ja edelleen on myös vallalla täysin vanhentunut käsitys, että puhelimen käyttö tulee kalliiksi.

Voidaan sanoa, että tietoliikenteen vallankumous on parhaillaan käynnissä ja alkamassa jo meidänkin maassamme. Puhelinjohtoja pitkin ei siirretä enää ainoastaan ääntä, vaan myös kirjoitettuja sanoja, kuvia, piirroksia, tietoja, datoja, jopa tiliotteita jne. Tähän kaikkeen ei vielä ole päästy Suomessa, mutta varmasti pian voidaan myös täällä käyttää kaikkia näitä erilaisia palvelumuotoja hyväksi.

Mielenkiintoista on todeta, että esimerkiksi dataliikenne on kasvanut paljon voimakkaammin kuin alun perin osattiin edes kuvitella ja sen oletetaan neljän viiden vuoden kuluttua olevan vilkkaampaa kuin normaali puhuttu liikenne. –  

Numerovalinnassa tullaan ilmeisesti siirtymään painonappijärjestelmään, mikä tekee puhelimen käytön entistä miellyttävämmäksi, nopeaksi ja helpommaksikin.

Jokin aika sitten Bell-yhtymän presidentti Frederick R. Kappel mainitsi, että tällaista puhelinta voidaan käyttää jopa henkilökohtaiseen dataliikenteeseen. Niinpä esimerkiksi kotirouva voi maksaa laskun puhelimitse nappeja painelemalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!