Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liberaalit ovat sittenkin onnellisempia kuin konservatiivit – aidompi hymy osoittaa

Tiede
 
Mikko Puttonen

Konservatiivit ovat onnellisempia kuin liberaalit, kertovat monet aiemmat tutkimukset. Löydökset ovat kuitenkin perustuneet osallistujien omiin ilmoituksiin onnellisuudestaan. Uusi, ihmisen todelliseen käyttäytymiseen perustuva tutkimus osoittaa sitä vastoin, että liberaalit ovat sittenkin himpun verran onnellisempia.

Kalifornian yliopistossa Irvinessä työskentelevän Sean Wojcikin ja hänen työtovereidensa mukaan konservatiivit liioittelevat enemmän kuin liberaalit, kun he vastaavat onnellisuutta luotaaviin kyselyihin. Tämä selvisi kahdessa osatutkimuksessa, joista toinen mittasi elämään tyytyväisyyttä ja toinen taipumusta esittää itsensä myönteisemmässä valossa kuin onkaan. Konservatiivit olivat tyytyväisempiä, kuten aiemmissakin tutkimuksissa, mutta he lankesivat myös enemmän myönteisyysvääristymään.

Todellista tyytyväisyyttä tutkijat selvittivät muista lähteistä: Yhdysvaltain kongressiedustajien puheista ja valokuvista, poliittisen kantansa paljastavien Twitter-käyttäjien sanavalinnoista ja hymiöiden käytöstä sekä liikeväen suosiossa olevan LinkedIn-palvelun käyttäjien valokuvista.

Liberaalit käyttivät puheissaan ja viesteissään enemmän myönteistä sanastoa kuin konservatiivit. Molempien laitojen edustajat hymyilivät kutakuinkin yhtä paljon kuvissa, mutta liberaalien hymy oli aidompi. Erot tosin eivät olleet suuria.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!