Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heikko rokotuskattavuus syypää Disneylandista lähteneeseen tuhkarokkoepidemiaan

Tiede
 
Helsingin Sanomat

Kalifornian Disneylandista joulukuussa liikkeelle lähtenyt tuhkarokkoepidemia ryöstäytyi yhteisöihin, joissa vain 50–86 prosenttia ihmisistä on rokotettu tautia vastaan, raportoivat tartuntatautien tutkijat JAMA Pediantrics -lehdessä. Rokotusten kattavuus oli niissä jäänyt selvästi alle suojaavan tason.

Niin sanottu laumasuoja tuhkarokon leviämistä vastaan saadaan, kun 96–99 prosenttia väestöstä on rokotettu. Silloin tauti ei pääse leviämään, vaikka joku saisi tartunnan ja muutama rokottamatonkin olisi joukossa.

Tuhkarokko tarttuu hyvin herkästi. Jos ympäristössä ketään ei ole rokotettu, yksi taudin kantaja tartuttaa 11–18 muuta ihmistä.

HealthMap-tartuntamallin mukaan kattavasti rokotetussa väestössä yksi tapaus johtaa kahteen tartuntaan 70 päivän kuluessa. Jos vain 60 prosenttia on rokotettu, uusia tartuntoja syntyy samassa ajassa 2 800.

Yhdysvalloissa meneillään oleva epidemia on sairastuttanut ainakin 170 ihmistä. Sen uskotaan lähteneen liikkeelle yhdestä viruksen kantajasta Disneyland-huvipuistossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!