Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brutaali kotilo imee tiedottomana myrkkyjä kuin 80-luvun hevibändi

Tiede
 
David Shale Nature Picture Library
Merenalaisessa pätsissä elävällä Crysomallon squamiferum -kotilolla on kolmikerroksinen rautahaarniska.
Merenalaisessa pätsissä elävällä Crysomallon squamiferum -kotilolla on kolmikerroksinen rautahaarniska. Kuva: David Shale Nature Picture Library

Vaatejätti H&M julkisti Heavy & Metal -nahkamalliston, joka pursusi keksittyjä hevibändien nimiä. Uskottavampaa olisi ollut painaa takkien selkään vain Crysomallon squamiferum -kotilon kuva.

Yönmusta kotilo elää Intianmeren syvyydessä 400-asteisten mustien savuttajien vieressä. Sen kuori on rautaa. Kotilon hirviömäinen, metallin känsittämä jalka lienee toiminut Motörhead-laulaja Lemmy Kilmisterin kasvojen luomistyön harjoituskappaleena.

Kotilo ei syö mitään, vaan makaa tiedottomana ja imee myrkkyjä ympäristöstään kuin Mötley Crüe -yhtye hevin ruuhkavuosina 1980-luvulla.

Kotilon bakteerikanta tuottaa sille ravintoa ja muuttaa mustien savuttajien rauta- ja rikkiyhdisteet mineraaleiksi, joista otus muodostaa erikoisen haarniskansa.

Nanokokoisista rautahiukkasista koostuva, kolmikerroksinen kuori jakaa ja pehmentää iskut mikroskooppisiksi murtumiksi ympäri kuorta, jolloin isoa halkeamaa ei synny.

Saalistajarapu joutuu rusentamaan kotiloa saksillaan päiväkausia. Jalkahaarniska suojannee kotilon pehmeitä osia muiden eliöiden ampumilta myrkkypiikeiltä.

Aivan syystäkin tämän brütaalin kötilön erikoinen panssari kiinnostaa pyöräilykypärien valmistajia ja Yhdysvaltain armeijaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!