Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Järjellisten olentojen" radiomerkkejä avaruudesta

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1965 huhtikuussa: Uutistoimisto TASS ilmoitti maanantaina eräiden venäläisten tiedemiesten uskovan, että heidän avaruudesta vastaanottamansa radiomerkit ovat etäisellä planeetalla elävien "järjellisten olentojen" lähettämiä. Radioastronomi Gennadi Sholomitski on Tassin ilmoituksen mukaan todennut viime kuukausina, että jokin "hämmästyttävä radiolähde" lähettää "lepattavia" radioaaltoja, jotka toistuvat säännöllisesti sadan päivän väliajoin. Radiolähde on saanut nimityksen CTA-102.

Sholomitskin tuntemattomassa paikassa tekemistä havainnoista on säännöllisesti ilmoitettu Moskovan tähtitieteelliselle Sternberg-instituutille. Eräät instituutin tiedemiehistä ovat sitä mieltä, että Sholomitskin vastaanottamat merkit ovat "korkealle kehittyneen sivistyksen piiriin kuuluvien älyllisten olentojen" lähettämiä. Tähtitieteilijä Nikolai Kardashey on Tassin ilmoituksen mukaan sanonut, että ne merkitsevät uuden, "ennen tunnettuja korkeamman sivistyspiirin löytämistä".

Eräät toiset Sternberg-instituutin tiedemiehistä haluavat kuitenkin vielä pysytellä varovaisella kannalla. Instituutin johtaja, professori Shoklovsky on sitä mieltä, että havainnot merkitsevät "ehdottomasti uuden, vielä tuntemattoman kosmisen kappaleen löytämistä Linnunradalla", sanotaan Tassin uutisessa.

Epäilevällä kannalla olevien tiedemiesten käsityksen mukaan toistaiseksi "ei voida hylätä" sitä mahdollisuutta, että kyseessä oleva taivaankappale on supernovan eli hyvin kirkkaan räjähtävän tähden jäännös. Tiedemiehet ovat Tassin mukaan kuitenkin sanoneet, että kyseessä voi hyvinkin olla "eräs radioastronomian tärkeimmistä löydöistä".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!