Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Early Bird – uusien tietoyhteyksien edelläkävijä

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1965 huhtikuussa: 6.6 miljoonaa dollaria (23,76 milj. Smk) maksanut "Early Bird" -yhteyssatelliitti, joka nyt kiertää maapalloa 35,2 kilometrin korkeudessa, on vallankumouksellinen edelläkävijä tietoliikenteen alalla.

Early Bird on maailman ensimmäinen kaupallinen satelliitti, ja se rakennettiin Yhdysvaltain hallituksen ja teollisuuslaitosten yhteistyönä. Early Birdin saattaminen radalleen maksoi Kansalliselle avaruus- ja ilmailuhallitukselle 3,3 miljoonaa dollaria ja sen rakentaminen maksoi Hughestin lentokonetehtaalle toiset kolme miljoonaa dollaria. Kesäkuun alussa toivotaan satelliitin alkavan maksaa takaisin kustannuksiaan.

Toukokuun 2. päivästä lähtien alkavat uutistoimistot, näiden mukana United Press International, kolme amerikkalaista radioyhtiötä, Kanadan radioyhtiö ja muut yhtiöt lähettää koemateriaalia Pohjois-Amerikan ja Euroopan välillä Early Birdin välityksellä. Yhtiöt saavat ilmaiseksi käyttää viestintäsatelliittia noin kuukauden ajan samalla kun yhteysteknillisiä laitteita viimeistellään lopullista kaupallista käyttöä varten.

UPI suunnittelee puolen tunnin uutisfilmin lähettämistä molempiin suuntiin Lontoon ja New Yorkin välillä. Televisioyhtiöt aikovat käyttää satelliittia filmiensä lähettämiseen Atlantin ylitse. Early Bird kykenee välittämään kaikkea aina värikuvista puhelinsoittoihin asti. –  

Early Birdin viestinvälitystoiminta rajoittuu Euroopan ja Pohjois-Amerikan välille, mutta myöhemmin rakennettavien suurempien ja voimakkaampien satelliittien avulla voidaan koko maapallo ulottaa niiden toiminta-alueen piiriin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!