Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sikiö säikähtää äidin kännykkää

Tiede
 
Helsingin Sanomat

Tuoreessa tutkimuksessa kaikki sikiöt säikähtelivät, kun kännykkä tai hakulaite piippasi odottavan äidin lanteilla.

Tutkittavana oli 28 sairaalan synnytysosastolla harjoittelevaa naislääkäriä, jotka olivat raskautensa viimeisellä kolmanneksella. Lääkärit seurasivat sikiön reaktioita ultraäänellä samalla kun kännykkä tai hakulaite piippasi lähellä äidin vatsaa. Koe toistettiin viisi kertaa viiden minuutin välein.

Ensimmäisellä kerralla kaikki sikiöt reagoivat hälytykseen. Ne käänsivät päänsä nopeasti äänen suuntaan, avasivat suunsa ja räpyttelivät silmiään. Kokeen toistaminen ei paljonkaan vähentänyt sikiöiden säikähdysreaktiota, mikä voi tarkoittaa, että sikiöt eivät totu ääniin ainakaan kovin nopeasti.

Tutkimuksessa keskityttiin nuoriin, harjoitteleviin naislääkäreihin, joilla on usein kiire ja joita haetaan kännykällä tai hakulaitteella lukuisia kertoja päivässä. Tällä ryhmällä on suurentunut riski ennenaikaisiin synnytyksiin, raskausmyrkytyksiin ja sikiön kasvuongelmiin. Tutkimus toteutettiin Brooklynissa sijaitsevan sairaalan synnytysosastolla. Se on hyväksytty julkaistavaksi Obstetrics and Gynecology -sarjassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!