Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iltasyönti ei tee aivoja kylläisiksi

Tiede
 
Helsingin Sanomat
Riikka Hurri

Illalla tulee helposti naposteltua liikaa. Nyt tutkijat voivat selittää, miksi. Illalla ruoka ei tee aivoja yhtä kylläisiksi kuin päivällä. Jotkin aivojen palkitsemisjärjestelmään liittyvät alueet reagoivat ruokaan illalla vaisummin kuin päivällä. Mielihyvää saadakseen ihminen siis syö enemmän.

Brigham Young Universityn tutkimus ilmestyi Brain Imaging and Behavior -lehdessä. Tutkijat kartoittivat MRI-kuvauksella, mitä ihmisten aivoissa tapahtuu, kun he katsovat kuvia erilaisista ruoka-annoksista päivällä ja illalla.

Tutkimuksessa oli koehenkilöinä viisitoista naista. Heille näytettiin 360 ruokakuvaa kahdessa tilaisuudessa aamulla ja illalla. Kuvissa oli vähäkalorisia vihanneksia, hedelmiä, kalaa ja viljatuotteita ja toisaalta makeisia, leivonnaisia, jäätelöä ja pikaruoka-annoksia.

Kuten tutkijat olettivat, aivojen useat alueet reagoivat kaloripommeihin merkittävästi voimakkaammin kuin vähäkalorisiin ruokiin. Illalla aivojen jotkin alueet reagoivat kuitenkin kaikkiin ruokiin keskimäärin vaisummin kuin päivällä. Se yllätti tutkijat. Ruoka oli koehenkilöiden mielessä illalla enemmän kuin päivällä näläntunteesta tai kylläisyydestä riippumatta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!