Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elävä hiuslisäke syö ruusupensaita Floridassa

Tiede
 
Wikimedia Commons
Megalopygidae -perhosten toukat ovat pörröisiä mutta pisteliäitä.
Megalopygidae -perhosten toukat ovat pörröisiä mutta pisteliäitä. Kuva: Wikimedia Commons

Iran kieltää "homoseksuaaliset" hiustyylit, kuten nuorten miesten suosimat geelipiikkikampaukset. MacGyver-takatukka kiellettiin jo pari vuotta aiemmin moraalisen rappion suitsimiseksi.

Yhdysvaltain etelävaltioissa elää perhoslaji, jonka edustama parturillinen habitus tuottaa hengenahdistusta, pahoinvointia ja päänsärkyä muillekin kuin Iranin uskonnolliselle johdolle. Megalopyge opercularis -perhosen toukka muistuttaa hitaasti eteenpäin kömpivää hiuslisäkettä.

Söpön silkkikuontalon alla on kuitenkin rivistö myrkkypiikkejä, jotka aiheuttavat sietämätöntä kipua. Sormenpäähän osunut pisto säteilee kainaloon asti. Oireet muistuttavat sydänkohtausta. Myrkky ei silti ole tappavaa.

Puiden ja pensaiden lehtiä mussuttava pörröinen toukka on vain parisenttinen, joten sitä tuskin huomaa puskassa kömpiessään.

Perhosella ei ole vielä suomenkielistä nimeä. Miten olisi tuppoetanaperhonen? Sitä ehdottaa luonnontieteellisen museon yli-intendentti Lauri Kaila Helsingin Sanomille. Eläin on sukua limacodidae-etanaperhosille.

Viiden nahanluonnin ja parin kuukauden jälkeen toukasta kuoriutuu pörröinen, persialaista kissaa muistuttava lentiäinen. Perhosillakin vain nuoriso kapinoi: aikuinen ei ole lainkaan pisteliäs.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!