Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuhkarokko altistaa muille taudeille

Tiede
 
Helsingin Sanomat
Tuhkarokkoon liittyy punertava ihottuma.
Tuhkarokkoon liittyy punertava ihottuma.

Tuhkarokon sairastaneilla on suurempi riski sairastua muihin vaarallisiin infektioihin, sillä tauti pyyhkii immuunijärjestelmän muistisoluilta muistin. Amerikkalaistutkijoiden mukaan tuhkarokkopotilaiden lisääntynyt riski kestää noin kolme vuotta sairastamisesta. Löytö selittää, miksi tuhkarokkorokotteen käyttöönotto on johtanut kuolleisuuden laskuun myös muissa infektiotaudeissa.

Tuhkarokko hyökkää muun muassa B- ja T-immuunisolujen kimppuun. Näiden solujen joukossa ovat myös muistisolut, jotka muistavat sairastetut infektiot. Muistisolujen ansiosta sama virus harvoin onnistuu sairastuttamaan ihmistä kahta kertaa.

Princetonin yliopiston tutkijat vertailivat tuhkarokkotapausten määrää ja muihin infektioihin liittyvää kuolleisuutta. He löysivät niiden väliltä selvän korrelaation. Mielenkiintoisin tulos oli, että tuhkarokkoepidemioiden jälkeen kuolleisuus muihin infektioihin ei ainoastaan noussut, vaan pysyi koholla noin kolme vuotta. Tämä viittaa siihen, että tuhkarokko tekee pitkäkestoista tuhoa immuunijärjestelmän muistille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!