Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaunis nainen saa miehet anteliaiksi

Tiede
 
Helsingin Sanomat

Miehet lahjoittavat viehättäville naisille suurempia summia kuin muille – etenkin jos muut miehet ovat tehneet niin, osoittaa tuore brittitutkimus.

Lontoon University Collegen ja Bristolin yliopiston tutkimuksessa hyödynnettiin Lontoon 2014 maratonin sivuja, joilla maratonin osallistujat keräsivät rahaa hyväntekeväisyystarkoituksiin.

Tutkimukseen valittiin 668 kerääjän profiilit. Kriteerinä oli, että profiilissa piti olla kuva ja tieto sukupuolesta. Ulkopuoliset arvioivat lahjoitusten pyytäjien viehättävyyden.

Kävi ilmi, että edellisten lahjoittajien päätökset vaikuttivat uusiin lahjoittajiin. Kun joku oli saanut suuria lahjoituksia, se sai uudet rahoittajat antamaan vielä avokätisemmin.

Jos pyytäjänä oli viehättävä nainen, joka oli jo saanut suuria lahjoituksia toisilta miehiltä, uudet miehet lisäsivät rahoitusta vielä enemmän, keskimäärin 28 puntaa rahoittajaa kohden.

Tutkijoiden mukaan tulokset osoittavat, että miehet kilpailevat viehättävien naisten huomiosta avokätisyydellä. Naisten kohdalla ilmiötä ei havaittu. Tutkimus on mielenkiintoinen myös siksi, että se perustuu täysin tosielämän tilanteeseen. Tutkimuksen julkaisi Current Biology.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!