Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitkä aika vielä kaupalliseen avaruuslentoon

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1965 toukokuussa: Matkalippu kuun ympäri maksaa 1970-luvun puolivälissä vielä 50–100 miljoonaa dollaria, ja edestakainen lento "satelliittiradalle" 5 miljoonaa dollaria, sanoi amerikkalainen rakettiasiantuntija Werner von Braun perjantaina.

"Tämä on selvästikin vielä kaukana kaupallisesta avaruuslennosta, vaikka 2 000 uutta miljonääriä liittyi rikkaiden riveihin viime vuoden aikana. Haluaisimme, että maasta avaruusasemalle ulottuva matka olisi yhtä mukava ja halpa kuin lento Yhdysvaltain ja Euroopan välillä, ja ettei lento kuun ympäri olisi kalliimpi kuin matka maapallon ympäri nyt", von Braun sanoi.

  

Yhdysvaltain avaruustutkijat aikovat tehdä avaruuslennoista taloudellisempia suunnittelemalla kantoraketteja, jotka voidaan ottaa talteen ja käyttää uudelleen.

Saturnus-kantoraketit muodostavat Yhdysvaltain avaruusohjelman "selkärangan" vielä moniksi vuosiksi, hän sanoi. Kantoraketin ensimmäisen vaiheen talteenottoa yritettäneen ensi kerran 1970-luvulla.

Parantamalla Saturnus-5:n työntövoimaa ja suunnittelemalla sen ylemmille vaiheille uusi rakettimoottori voidaan sen hyötykuormaa lisätä 50 prosentilla, von Braun sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!