Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Karibianseepia pettää aina

Tiede
 
Barry Brown / Visuals / Science Photo Library
Karibianseepia huijaa elääkseen. Värisoluillaan se välkyttää yhtä viestiä vasemmalle ja toista oikealle.
Karibianseepia huijaa elääkseen. Värisoluillaan se välkyttää yhtä viestiä vasemmalle ja toista oikealle. Kuva: Barry Brown / Visuals / Science Photo Library

Ennen vaaleja Sipilä ja Stubb lupasivat, että koulutuksesta ei tingitä. Niinpä ensi töikseen uusi hallitus leikkaa opiskelijoilta ja tieteestä 600 miljoonaa euroa.

Karibianseepia tietää tämän tempun. Se on selkärangaton nilviäinen, joka vääntää itsensä vaikka solmuun ympäristöä miellyttääkseen. Ihonsa värisoluja säätelemällä se voi samaan aikaan olla punainen vasemmalle ja vihreä oikealle. Toinen puoli liehittelee naarasta, toinen torjuu saalistajia ja kilpakosijoita.

Omimmillaan karibianseepia on maanläheisissä ruskean sävyissä, pienellä häivähdyksellä punaista. Huijauksen paljastuttua eläin valahtaa kalpeaksi, pakenee paikalta ja lataa tiskiin sellaisen määrän mustetta, että todellisuus hämärtyy.

Ravintoa toivonut kala jää tuijottamaan suu ammollaan, että tällaisenkö venkulan perässä minä vielä hetki sitten uiskentelin. Saalistaja jää yhtä nälkäiseksi kuin hyväuskoinen opiskelija Sipilän hallituksen jäljiltä.

Sekavilla viesteillään mustekala tähtää paritteluun. Tässä se onnistuukin paremmin kuin eräät kansanedustajat.

Parittelun jälkeen karibianseepianaaras nukkuu sikeästi. Se laskee hedelmöitetyt munat koralliriuttaan ja kuolee välittömästi.

Uros humputtelee vielä hetken, kunnes menehtyy ja siirtää vallan nuoremmille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!