Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

83 kertaa tukehduttamista, 102 tuntia seisottamista

Tiede
 
Helsingin Sanomat

 Vesikidutuksessa uhri makaa pää alaviistossa ja hänen kasvoilleen pannaan kangas, jonka läpi kaadetaan vettä. Tämä aiheuttaa intensiivisen tukehtumisen kokemuksen. Senaatin raportista ilmenee, että terroristiksi epäilty Abu Zubaydahia vesikidutettiin vuoden 2002 elokuussa 83 kertaa, kun hän oli vasta toipumassa ampumahaavasta.

  Abu Ja'fal al-Iraqi riisuttiin alastomaksi, ja häntä läpsittiin avokämmenellä kasvoihin ja alaruumiiseen. Häntä pidettiin kuusiasteisessa vedessä 18 minuuttia. Tämän jälkeen häntä seisotettiin ja valvotettiin kahleissa 54 tuntia.

Kun hänen jalkansa turposivat, lääkärit hoitivat tilaa verenohentajilla. Tämän jälkeen seisottamista ja valvottamista jatkettiin 78 tuntiin. Kun turvotus palasi, hän sai lisää verenohentajaa, ja seisottaminen ja valvotus jatkui 102 tuntiin. Neljän tunnin unien jälkeen häntä valvotettiin jälleen 52 tuntia.

 Lääkäreiden tehtävä kidutuksen yhteydessä on varmistaa, ettei kidutus johda kuolemaan eikä siitä jää jälkiä. Lääkäreiden ja psykologien avulla kidutus halutaan myös saada näyttämään hyväksyttävämmältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!