Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunneherkkyys on geeneistä kiinni

Tiede
 
Helsingin Sanomat

Neuroottisuuteen yhdistetty geenimuoto kertookin yleisestä tunneherkkyydestä, väittää tuore tutkimus. Yhdysvaltalais-sveitsiläinen ryhmä tarkasteli paljon tutkittua serotoniinin transportterigeeniä. Lyhyen geeniversion kantajat tapaavat olla neuroottisempia ja huomioida negatiivisia ja uhkaavia asioita.

Koska lyhyt versio on yhdistetty negatiivisiin tunteisiin, sitä on tutkittu vähän positiivisten tunteiden näkökulmasta. Nyt koehenkilöt pantiin lukemaan sarjakuvia tai katsomaan hauskaa videota. Heidän ilmeensä analysoitiin tietokoneohjelmalla, joka rekisteröi hymylihasten heikonkin aktivaation ja erottaa tekohymyn aidosta. Lyhyen geeniversion kantajat hymyilivät tai nauroivat huomattavasti useammin kuin pitkän. Tämä kertoo, että lyhyt versio lisää herkkyyttä kaikenlaisiin tunnetiloihin.

Tutkijoiden mukaan tämä tarkoittaa, että lyhyen version kantajat kukoistavat positiivisessa ympäristössä, mutta kärsivät negatiivisessa. Pitkän version kantajat ovat vähemmän herkkiä ympäristölle. Tutkimuksen julkaisi Emotion-lehti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!