Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Parroittunut leuka kiusasi avaruusmiehiä

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1965 kesäkuussa:
Gemini-4:n viimeisen lentovuorokauden aikana esiintyi pari haittatekijää, joista toinen oli astronauttien pitkäksi kasvanut parransänki ja toinen avaruusaluksella oleva tietokone ja sen katkaisija.

McDivitt sanoi kaiken aluksella olevan valmiina laskeutumiseen. Hän sanoi edelleen kapselin ohjaamon olevan niin täynnä erilaisia esineitä, että "näen juuri ja juuri ulos ikkunasta".

Sunnuntaina havaittiin eräs vika kapselissa, joka aiheutti tiedemiehille melkoista vaivaa. Kapselin tietokoneen katkaisija juuttui "kytketty"-asentoon, jolloin tietokone oli jatkuvasti toiminnassa kuluttaen aluksen sähköä. Tätä tietokonetta käytetään kapselin laskeutumisradan ja liikkeiden laskemiseen.

Geminin matematiikkakoneen mystisen vian takia astronautit saivat itse laskea kellojen avulla ohjausrakettien tarkan palamisajan. He ylittivät tarkan ajan noin sekunnilla. Varhain maanantaiaamuna pidetyssä lehdistötilaisuudessa avaruuskeskuksen edustaja sanoi: "Emme vielä tiedä tarkalleen, mikä tietokoneen osa ei toimi".

McDivitt ja White valmistautuvat Mercury-ohjelman tapaiseen laskeutumiseen, joka muistuttaa kiven putoamista veteen. Mercury-ohjelman avaruusaluksissa ei ollut Geminin monimutkaisia tietokoneita, joiden avulla astronautit itse asiassa voivat "lentää" aluksensa tarkoitettuun laskeutumispaikkaansa.

Astronautti James McDivitt valitti sunnuntaina parroituneita poskiaan. "Alan totisesti väsyä tämän ruman naamani katselemiseen. Se kaipaa ajamista", hän sanoi Houstonin tarkkailuaseman teknikoille.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!