Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aivokäyrä kävisi salasanasta

Tiede
 
Helsingin Sanomat

Lukuisia salasanoja on kertynyt itse kullekin, jos on käyttänyt tietokonetta vuosia. Oikea tunnus voi välillä unohtua. Aivoista mitattua yksilöllistä sähkökäyrää voisi käyttää salasanana. Aivot kun näyttävät reagoivan tavallisiin lyhenteisiin yksilöllisesti.

Binghamtonin yliopistossa New Yorkissa tutkittiin 45 vapaaehtoisen aivosignaaleja. He saivat luettavakseen 75 lyhennettä, sellaisia kuin FBI tai DVD. Koehenkilöiden aivot reagoivat selvästi eri tavoin lyhenteisiin. Tietokone pystyi tunnistamaan koehenkilön käyrän 94 tapauksessa sadasta, tutkijat raportoivat Neurocomputing-lehdessä.

"Aivojälki on houkutteleva tunniste, koska sitä on vaikea varastaa. Sormenjälki tai silmän iiris on paljon helpompi kopioida", sanoo psykologian ja lingvistiikan apulaisprofessori Sarah Laszlo Binghamtonin yliopistosta.

"Jos joku anastaisikin aivokäyrän, voisi käyttäjä kehittää uuden salasanan muuttamalla hiukan ajatuksiaan", Laszlo pohtii Science Daily -verkkopalvelussa.

Binghamtonin yliopiston sähkö-ja tietotekniikan apulaisprofessori Zhanpeng Jin ei usko, että aivokäyriä käytetään yleisesti aivan pian. Yksi syy on, että käyrän lukeminen ei käy helposti.

Aivokäyrä voisi kuitenkin käydä täydentävästä salasanasta huippusalaisiin paikkoihin, joihin ei yleensäkään pääse helposti. Tällainen on vaikka Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon, Jin sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!