Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiheä seksi ja rento elämä suosivat poikalapsia

Tiede
 
Helsingin Sanomat

Sukupuoleen on vaatimattomat mahdollisuudet vaikuttaa, jos hedelmöitys tapahtuu luonnonmenetelmällä.

Sitkeän väitteen mukaan poikalapsen todennäköisyys kasvaa, jos yhdyntä ajoittuu lähelle munasolun irtoamishetkeä.

Oletus pohjaa sukupuolikromosomien kokoeroon: pienellä Y-kromosomilla varustettu vikkelä poikasiittiö ui nopeammin ja ehtii hedelmöittää munasolun ennen kuin kömpelö X-siittiö ehtii paikalle.

"Tuttu väite, mutta tieteellinen näyttö puuttuu", kuittaa professori Jorma Toppari Turun yliopistosta. "Yhtä hyviin tuloksiin päästään, jos mies sonnustautuu sänkyyn mennessään karvalakkiin ja kintaisiin."

Kansanuskomuksen mukaan pukeutumisohje tuottaa poikalapsen.

Historiallisista tilastoista selviää, että rankkoja maatyörupeamia seuraavina kiireettöminä vuodenaikoina on siitetty tavallista vähemmän tyttöjä. Leppoistaminen näyttäisi suosivan poikalasta.

Myös yhdyntätiheydellä on merkitystä. Mitä enemmän seksiä, sitä varmemmin tuloksena on poika. Pojilla on yliedustus esikoisten ja häiden aikoihin siitettyjen joukossa.

Mitä vanhempi isä tai mitä enemmän aiempia lapsia, sitä suurempi on tyttölapsen todennäköisyys.

Stressittömyys heijastuu suoraan sukusolujen määrään ja laatuun – ainakin miehellä. Asian voi päätellä kansainvälisestä tutkimuksesta, jossa analysoitiin yli tuhannen miehen siemenneste Edinburghissa, Kööpenhaminassa, Pariisissa ja Turussa. Tulokset julkaisi Human Reproduction.

Jokaisessa kaupungissa parhaat siittiöpitoisuudet mitattiin alkutalvesta. Kesällä sperma oli kehnoimmillaan.

"Alkuvuoden työrupeama ja stressi todennäköisesti vaikuttavat kesäsperman laatuun", sanoo tutkimukseen osallistunut Toppari.

Siittiöiden kypsyminen kiveksissä kestää kuukausia. Laadun pohja syntyy kesäkuukausina, jolloin stressi on vähäisempää. Myös lisääntynyt valo saattaa tahdittaa siittiötuotantoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!