Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin ennustat sadetta kesän poutapilvestä

Tiede
 
Helsingin Sanomat

 Kumpupilvien kertyminen tietää ikävyyksiä. Mikäli ensimmäiset kumpupilvet kohoavat taivaalle ennen aamukymmentä, mahdollisuus kuuroon on tavallista suurempi.

 Lämpimänä kesäpäivänä kumpupilvet alkavat jo ennen puoltapäivää olla leveyttään korkeampia. Iltapäivällä sataa melkoisella varmuudella.

 Sivusuuntaan leviävä kumpupilvi kehittyy harvoin kuuropilveksi. Kun pilvet ovat vielä puoliltapäivin leveyttään matalampia, päivä pysyy poutaisena.

 Suureksi kasvaessaan kumpupilvi voi muuttua äkkiä kuuropilveksi. Jos kukkakaalimaisen pilven yläosa kohoaa nopeasti ja muuttuu epämääräisen huntumaiseksi, kastuminen on jo hilkulla. Sadetta saadaan 0,5–2 tunnin kuluessa, ehkä ukkostakin.

 Alaosastaan tumma, jättiläismäisenä kumpuileva pilvi enteilee kuuroja. Pilven huiput leviävät sivuille korkeina ja tuuheina.

 Kostealla ja kuumalla kesäsäällä kumpupilvi kehittyy nopeasti iltapäivän ukkoseksi. Pilvi paisuu, kunnes yläosa muuttuu sienen tai alasimen muotoiseksi. Se näet törmää noin kymmenessä kilometrissä ilmakehän sulkukerrokseen.

 Kumpupilvet ovat harvinaisia suurten vesien yllä, koska Aurinko ei päivän kuluessa ehdi juurikaan lämmittää viileää veden pintaa. Meret ovat siksi kesällä varmimmin aurinkoista aluetta. Asetelma muuttuu syksyn orastaessa, kun merialueet tulevat mannerta lämpimämmiksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!