Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etäinen puoliso, fiksumpi lapsi

Tiede
 
Helsingin Sanomat

Mitä etäisempää sukua isä ja äiti ovat toisilleen, sitä varmemmin heidän lapsensa on fiksumpi. Hän on myös pitempi ja todennäköisesti opiskelee pitkään.

Joukko geneetikkoja selvitti 110 eri geenitutkimuksen tietoja. Niissä oli yhteensä 350 000 ihmistä Afrikasta, Aasiasta, Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta. Mukana oli myös aineistoa ihmisten elämänhistoriasta, kertoo geneetikko ja tutkimusryhmän jäsen Jim Wilson Edinburghin yliopistosta Skotlannista.

Geneetikot olivat yllättyneitä, kun he eivät löytäneet yhteyttä läheistä sukua olevien vanhempien ja esimerkiksi verenpaineen ja diabeteksen välillä.

Sen sijaan he löysivät uuden yhteyden. Lapsen pituus, keuhkojen toiminta ja tiedolliset valmiudet olivat sitä parempia, mitä vähemmän vanhemmat olivat sukua toisilleen, kertoo New Scientist.

Serkusten lapset esimerkiksi olivat keskimäärin 1,2 senttimetriä lyhyempiä. He olivat käyneet kouluja keskimäärin 10 kuukautta vähemmän kuin toisilleen etäisten isien ja äitien lapset.

Jo kauan on tiedetty, että lapset kärsivät enemmän geneettisistä sairauksista, jos heidän vanhempansa ovat lähisukulaisia. "Tietenkin tiedolliset valmiudet riippuvat myös paljon ympäristötekijöistä", sanoo Wilson.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!