Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

E.T:lle voi miettiä taas viestiä

Tiede
 
Helsingin Sanomat
nasa
Pioneer-luotainten kyljessä on tämä planeetta Maasta ja sen asukkaista kertova levy. Ulkoavaruuteen matkaavan New Horizonsin viesti muille on ehkä digitaalinen.
Pioneer-luotainten kyljessä on tämä planeetta Maasta ja sen asukkaista kertova levy. Ulkoavaruuteen matkaavan New Horizonsin viesti muille on ehkä digitaalinen.

Luotain New Horizons lentää tänään Pluton ohi. Siitä se jatkaa ensin Kuiperin vyöhykeelle ja sitten vauhdilla ulkoavaruuteen.

Yllättävää kyllä, luotaimessa ei nyt ole varsinaista viestiä ulkoavaruuden mahdollisille olioille. Kyydissä on vain nimilista ihmisistä, jotka ilmoittivat nimensä mukaan ennen lähtöä.

Tähän asti Maa-planeetalta on aina tervehditty, jos luotaimen on tiedetty matkaavan ulos aurinkokunnasta. Viestejä kantaa neljä eri luotainta: Pioneer 10 ja 11, jotka lähetettiin 1972–1973 ja Voyager 1 ja 2 (1977). New Horizonsin suunnittelijat sen sijaan päättivät, että he eivät uhraa viestin suunnitteluun työaikaa.

Edellisistä viesteistä kun syntyi niin paljon polemiikkia.

Näin kertoo tähtiharrastaja Pekka Rautajoki Tähdet ja Avaruus -lehdessä 2 / 2015. Mutta eipä hätää, tervehdys voidaan vielä lähettää – digitaalisena. Jos viesti saa lähtöluvan, se kiitää avaruuden halki New Horizonsiin joskus 2020-luvun alussa.

Rautajoki on mukana hankkeessa, joka laatii viestiä. Viesteille on avattu sivusto, joka hakee ideoita ja rahallista tukea "E.T.-viestin" lähettämiseen. www.oneearthmessage.com

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!