Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taivaantähystäjä on erakoitunut kala, joka pilaa kaikkien ilon

Tiede
 
MATTHEW OLDFIELD Science Photo Library
Taivaantähystäjä tuijottaa tympeänä yläkertaan. Se antaa myrkkyä ja sähköä kaikille, joista se ei pidä.
Taivaantähystäjä tuijottaa tympeänä yläkertaan. Se antaa myrkkyä ja sähköä kaikille, joista se ei pidä. Kuva: MATTHEW OLDFIELD Science Photo Library

Joukko suomalaisia yrittää kansalaisaloitteella kaataa jo hyväksytyn tasa-arvoisen avioliittolain eduskunnassa.

Pohjois-Amerikan rannikolle erakoitunut taivaantähystäjäkala muljauttaa silmiään hyväksyvästi. Onhan luonnonjärjestyksen mukaista estää muita olemasta onnellisia.

Taivaantähystäjä elää ylhäältä tulevien merkkien mukaan ja tekee muille kiusaa jauhamalla leukojaan.

Sillä on myrkkypiikit, ja eräät lajit tuottavat sähköiskuja.

Luonteeltaan taivaantähystäjä on erittäin ynseä ja itseriittoinen. Ihmisenä se olisi kaiketi juuri sellainen, joka koepuristelee kaupan appelsiinit muhjuksi ja valittaa liian äänekkäistä lasten leikeistä.

Taivaantähystäjä kaivautuu merenpohjan hiekkaan niin, että vain silmät näkyvät. Se tuijottaa alati kohti taivasta kuin merkkiä odottaen.

Kun pahaa-aavistamaton saaliskala ui lähelle, taivaantähystäjä iskee kuopastaan ja vetää vielä hetki sitten iloisena uiskennelleen uhrinsa maan uumeniin.

Taivaantähystäjän sukupuolielämästä ei tiedetä juuri mitään. Sitä on kaksi kertaa vuodessa, ilmeisesti jonkinlaisen rituaalin päätteeksi.

Taivaantähystäjän silmien takana on sähköä tuottava elin, jolla kala voi täräyttää saaliille jopa 50 voltin iskun. Sähköiskuilla taivaantähystäjä pystyy kuitenkin tuottamaan vain kiusaa, sillä isku ei riitä tainnuttamaan uhria.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!