Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Akvanautteja puoleksitoista kuukaudeksi meren pohjaan

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1965 elokuussa. Akvanautti Scott Carpenter ja yhdeksän muuta sukeltajaa aikoo tunkeutua Tyynen valtameren syvyyksiin elääkseen ja tehdäkseen siellä kokeita teräslieriössä. Seikkailuun osallistuu myös Tuffy-niminen pyöriäinen, joka auttaa kokeiden suorittamisessa.

Noin 200 tonnia painava ja 17 metrin pituinen syvyyskapseli, Sealab II, on miehitettynä 45 vuorokauden ajan tässä laivaston ehkä tähän mennessä uskaliaimmassa kokeessa. Koe suoritetaan noin 900 metrin päässä rannasta 63 metriä syvässä vedenalaisessa kanjonissa.

  

Kapselin laskeutumispaikaksi on valittava mahdollisimman vähämutainen pohjan osa. Usein pohjamuta voi olla paksuudeltaan lähes neljä metriä.

Koe aloitetaan siten, että ensin lasketaan Sealab II yksinään meren pohjaan, minkä jälkeen sukeltajat seuraavat sitä puoleen väliin meren pohjaan sukelluskellossa, ja jatkavat lopun matkan kohti pohjaa uimalla.

Tuffy-pyöriäisen tehtävänä on pitää yhteyttä akvanauttien välillä, ja sen avulla yritetään päästä selville siitä, voisiko se opastaa sukeltajia löytämään nopeammin meren pohjassa lepäävän laboratorion. Pyöriäinen, joka selviytyy 30 sekunnissa laboratoriosta pintaan, tuodaan Mount Mugun laivastoasemalta.

Akvanautit joutuvat työskentelemään syvyyksissä kapselin ulkopuolella pyydystäen kaloja ja hajoittaen meren pohjalle edeltäkäsin pudotettuja rikkinäisiä autoja ja lentokoneita.

Akvanautit joutuvat olemaan osallisina lääketieteellisissä kokeissa, joita heille suoritetaan ihmiselle oudossa ympäristössä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!