Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Idän uhka ajaa lyhythäntä­kengurun länteen

Tiede
 
Katy Clemmans Getty Images
Quokka eli lyhythäntäkenguru viihtyy omiensa seurassa ja repii elantonsa karusta suomaastosta.
Quokka eli lyhythäntäkenguru viihtyy omiensa seurassa ja repii elantonsa karusta suomaastosta. Kuva: Katy Clemmans Getty Images

Tuntemattomasta sotilaasta tehdään kolmas elokuvaversio. Jos Linnan tuotantoon haluaisi hakea aivan uutta kulmaa, pitäisi katsoa Australiaan. Sikäläinen quokka eli lyhythäntäkenguru sopisi henkilöhahmoksi aika moneen suomalaiseen klassikkoromaaniin.

Quokka on lyhytjalkainen, roteva otus, jolla on leveä pää ja maantienharmaa karvoitus. Niukan elantonsa se repii mylläämällä ankeaa suota. Quokka on periaatteessa sosiaalinen otus mutta suhtautuu hyvin epäilevästi ulkopuolisiin. Urokset tappelevat keskenään harva se päivä.

Quokka on taistellut idän uhkaa vastaan jo 1930-luvulta. Australiaan tuodut ketut ovat vieneet siltä maita ja ajaneet quokat kohti länttä. Nykyään quokat elävät vain muutamalla saarella Australian lounaiskärjessä.

Kissan kokoinen quokka on pussieläin, kuten muutkin kengurut. Quokkapopulaatio uhkaa harmaantua, sillä lisääntyminen on kovasta yrityksestä huolimatta verkkaista eivätkä poikaset aina selviä.

Turistien syöttämistä ulkomaisista herkuista quokka saa vatsanväänteitä. Jos vierailija kuitenkin käyttäytyy quokan maassa maan tavalla, hän huomaa, että quokka on hyvin sympaattinen ja rehti eläin.

Quokka on ottanut sosiaalisen mediankin haltuun ministeritasoisesti. Se hymyilee turistien kanssa selfie-kuvissa kuin ilahtunut orava.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!