Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Magneettihoito auttoi yökasteluun

Tiede
 
Helsingin Sanomat

Yökasteluun on saatu apua transkraniaalisesta magneettistimulaatiosta. Siinä hermosoluja aktivoidaan magneettikentän avulla. Egyptiläisessä tutkimuksessa stimuloitiin selkärankaa alaselän alueelta lapsilla ja nuorilla, jotka muista hoidoista huolimatta eivät olleet saaneet yökastelua hallintaan. Koehenkilöitä oli 41. Kastelua heillä oli keskimäärin kuudesti viikossa.

Osa potilaista sai oikeaa magneettistimulaatiota. Toinen osa sai muuten saman käsittelyn, mutta säteily suunnattiin poispäin selkärangasta. Näin ollen toimenpide oli lumetta.

Ensialkuun hoidolla oli suuri vaikutus molempiin ryhmiin. Magneettiärsytystä saaneiden kastelu väheni yhteen kertaan viikossa ja lumeryhmänkin kahteen kertaan viikossa. Tulos ei yllättänyt, sillä psykologisilla tekijöillä tiedetään olevan vaikutusta yökasteluun. Molemmat ryhmät ovat voineet hyötyä lumevaikutuksesta.

Kuukauden kuluttua todellista stimulaatiota saanut ryhmä kasteli kuitenkin edelleen vain kerran viikossa, kun taas lumeryhmä oli palanut aikaisempiin lukemiin. Tutkimuksen julkaisi Restorative Neurology and Neuroscience.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!