Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maassa piilee vielä 1 500 mineraalia

Tiede
 

Maapallolla on vielä yli 1 500 mineraalia, joita ei ole löydetty. Näin arvioi Carnegie-instituutin geologi Robert Hazen.

Maapallolta tunnetaan noin 5 000 mineraalia. Mineralogian tietokannoista voi päätellä, että mineraali esiintyy vain yhdessä paikassa 22 prosentin todennäköisyydellä ja kymmenessä tai harvemmassa paikassa 65 prosentin todennäköisyydellä. Useimmat mineraalit ovat harvinaisia. Näistä tilastoista Hazen päättelee, että maapallolla on löytymättä 1 500 harvinaista mineraalia.

"Mineraalit jakautuvat maankuoresssa kuin sanat kirjassa", Hazen selittää. Kirjassa yleisimpiä sanoja ovat yleensä ja ja olla. Jotkin sanat esiintyvät kirjassa ehkä vain kerran.

Mineraalin löytymiseen vaikuttaa paljon väri. Vaaleita mineraaleja ei huomata helposti. Löytämiseen vaikuttaa myös se, miten mineraali on kiteytynyt, miten se liukenee ja kuinka lähellä maankuorta se esiintyy. Hazen ja kollegat ennustavat, että 35 prosenttia natriumin mineraaleista on löytämättä. Yli puolet niistä on valkoisia, huonosti kiteytyneitä tai vesiliukoisia.

Tutkimuksen julkaisi Earth and Planetary Science Letters, ja siitä kertoi Science Daily.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!