Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ristiriitakäsityksiä ehkäisypillereistä

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1965 syyskuussa.22-vuotias englantilaisrouva kuoli veritulppaan käytettyään kuusi kuukautta ehkäisypillereitä, ilmeni lääkärien suorittamissa kuulusteluissa maanantaina.

Patologi tri George Gale sanoi rouva Cynthia Galen kuolinsyytutkimusten yhteydessä: "Tämä on enemmän kuin pelkkä yhteensattuma."

Rouvan kuolema on viides tämänlainen tapaus Englannissa sitten huhtikuun. Naiset ovat kuolleet veritulppaan nautittuaan ehkäisypillereitä. Kaksi naista on lisäksi sairastunut veritulppaan, mutta he ovat toipuneet. Hallituksen asettama lääkeaineiden vahingollisuutta tutkiva komitea kerää parhaillaan aineistoa veritulppaa sairastavista naisista todetakseen, onko sairaudella jotakin yhteyttä ehkäisypillereiden nauttimiseen.

– Asiahan on tutkittu, ei ehkäisypillereillä ole vaikutusta veren hyytymiseen, toteaa Naistenklinikan ylilääkäri, prof Aarno Turunen. Kymmenet miljoonat naiset ovat käyttäneet jo monia vuosia ehkäisypillereitä menestyksellä. Hän pitää Englannista tullutta uutista ankkana.

Lääkintöhallituksesta kerrottiin, ettei lääkärikunta ole ilmoittanut yhdestäkään hälyttävästä tapauksesta ehkäisypillereiden käytön yhteydessä. Suomessa seurataan kiinteästi koko ajan kansainvälisiä alan tutkimuksia ja valvotaan tilannetta omassa maassa normaaliin tapaan.

– Tutkimuksissa on tultu siihen käsitykseen, ettei ehkäisypillereiden syöjillä esiinny sen enempää veritulppaa kuin "pillerittömilläkään", toteaa puolestaan Kätilöopiston ylilääkäri, prof. Heikki Pitkänen. Meillä Suomessa ei tästä asiasta ole tehty tilastollisia tutkimuksia, koska aineistoa ei ole ehtinyt karttua tarpeeksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!