Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elämänpuussa on 2,3 miljoonaa lajia

Tiede
 

Elämänpuu 2,3 miljoonasta eläin-, kasvi-, sieni- ja mikrobilajista on julkaistu verkossa, missä se on kaikkien käytössä. Tiedosto kattaa nyt kaikki nimetyt lajit. Tekeillä on ohjelmisto, jonka avulla tutkijat voivat kirjautua puun sivuille ja päivittää edelleen sen tietoja.

Puu jäljittää lajien syntyä aina 3,5 miljardin vuoden päähän evoluution historiassa. Se kertoo, miten maapallon lajit liittyvät geneettisesti toisiinsa. Puuta koosti 11 eri tutkimuslaitosta.

Yksi haaste oli koota myös nimenmuutokset, korjata kirjoitusvirheet ja listata eri lyhenteet. Useille lajeille kun on annettu monta tieteellistä nimeä.

Puun monet osat kaipaavat yhä täydennystä. Erityisesti hyönteisten ja mikrobien kohdissa on paljon aukkoja. Maapallolla arvioidaan elävän kymmeniä miljoonia eliölajeja. Niissä riittää kartoitettavaa ja nimeämistä tulevillekin sukupolville.

"Elämän puu on myös siinä mielessä tärkeä, että se kertoo siitä, mitä emme vielä tiedä", sanoo Douglas Soltis Floridan yliopistosta. tree.opentreeoflife.org

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!