Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veden ja ilman saastuminen on korkean elintason seurausilmiö

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1965 syyskuussa.Vesiensuojelu on kehittyneen yhteiskunnan seurausilmiö.

Kaikkialla, missä ihminen kehittyvän elintason johdosta on joutunut puuttumaan luonnon kulkuun, on seurauksena ollut vesien ja viime aikoina eräin paikoin varsin kärjistyneenä myös ilman saastuminen, lausui Suomen Teollisuusliiton puheenjohtaja, vuorineuvos Wald. Jensen avatessaan tiistaina liiton vesiensuojelua ja ilman saastumista käsittelevän neuvottelutilaisuuden Helsingissä.

Paluu entiseen ei enää ole mahdollista, nykyaikainen kulttuurihan rakentuu nimenomaan yhä täydellisempään luonnon hallitsemiseen ja tästä emme voi luopua, jos mieli edelleen kehittää yhteiskuntaamme sillä tiellä, jolle olemme lähteneet, mainitsi vuorineuvos Jensen.

Luonnon puhdistavat, entiselleen palauttavat voimat eivät enää riitä, vaan ihmisen on itse korjattava aikaansaamansa tasapainon puute.

  

Vasta viime aikoina on Suomessakin huomattu tilanteen vakavuus. Aikaisemmin oli melko yleinen se käsitys, että Suomen kymmenet tuhannet järvet kyllä voisivat niellä ja tehdä vaarattomaksi kaiken sen, mikä niihin eri tahoilta johdettiin.

Tämä osoittautui kuitenkin vaaralliseksi väärinkäsitykseksi. Vesistömme ovat matalat ja virtaamisnopeus joissamme pieni. Sitä paitsi talvinen jääpeite hidastaa vesistöjemme luonnollista puhdistuskykyä.

  

– Vesien likaamista tarkoittava ehdoton kielto johtaisi väistämättä yhteiskuntamme toiminnan radikaaliseen taantumukseen. Ratkaisun on näin ollen perustuttava kompromissiin, haittojen ja etujen vertailuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!