Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Polkupyörän uusi nopeusennätys on 139,45 kilometriä tunnissa

Tiede
 

Polkupyörän nopeusennätys on nyt 139,45 kilometriä tunnissa. Ennätyksen polki kanadalainen Todd Reichert Nevadan autiomaan valtatiellä 305.

Katettu ennätyspyörä näyttää isolta litistetyltä kananmunalta. Sisällä Reichart puski polkimia lähes selällään. Munan muoto antoi pyörälle vain sadasosan siitä ilmanvastuksesta, mikä on tavallisessa henkilöautossa.

Pyörien nopeuskisa on ajettu Nevadassa jo 16 kertaa. Valtatie 305 tarjoaa siihen ehkä parhaan tienpätkän koko maailmassa. Tie on suora, ja Nevadan osavaltion matkailuyhdistys on rakentanut tienpohjan ennätyskokeisiin sopivaksi. Lisäksi tie kulkee korkeassa ilmanalassa, 1 408 metrissä. Suoralla riittää pituutta kiihdytykseen, ja nopeus mitataan lopussa 200 metrin matkalta.

Kisaan osallistui tänä vuonna lähes 30 pyörää kahdeksasta maasta. Ennätysmies Reichert on paitsi kovan luokan urheilija, myös osakas kanadalaisessa Aerovelo-yrityksessä. Se on kehitellyt voittoisaa pyörää useita vuosia.

Reichert on ollut testaamassa useita ihmivoimin kulkevia ennätyslaitteita. Hän pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan lennettyään aluksella, joka räpytteli siipiään ihmisvoimalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!